Τρίτη, 07 Αυγούστου 2012 04:23

Στους Γαργαλιανούς οι αγρότες για να συντονιστούν για την Αγροτική

φωτό αρχείο φωτό αρχείο

ΑΥΡΙΟ ΒΡΑΔΥ
Κάλεσμα σε όλο τον αγροτικό -και όχι μόνο- κόσμο της Μεσσηνίας, να δώσει αύριο μαζικό «παρών» στους Γαργαλιάνους, ώστε να συναποφασιστεί η μορφή της δράσης για την ακύρωση του «ξεπουλήματος» της Αγροτικής Τράπεζας, απευθύνει η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των αγροτών.

Η συνάντηση θα γίνει στις εννέα το βράδυ, στη Βιβλιοθήκη των Γαργαλιάνων και πρόκειται για πρωτοβουλία της συντονιστικής επιτροπής που έφτιαξαν οι αγρότες την προηγούμενη εβδομάδα, σε συνάντησή τους στα Φιλιατρά.
Όπως τονίζουν στο σχετικό κάλεσμά τους, «Αγρότες, αγρότισσες και πολίτες της Μεσσηνίας, το ξεπούλημα της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς αποτελεί έγκλημα που δεν μπορεί να μείνει αναπάντητο. Αποτελεί χαριστική βολή στον πρωτογενή τομέα της Ελληνικής οικονομίας γιατί καταργεί το χρηματοδοτικό εργαλείο της μικρομεσαίας αγροτιάς. Ταυτόχρονα αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για τις ενυπόθηκες περιουσίες των αγροτών που αποτελούν το 60% της αγροτικής γης. Διατρανώνουμε την απόφασή μας να αγωνισθούμε με όλα τα μέσα για να μην περάσει η κατάπτυστη απόφαση του ξεπουλήματος της ΑΤΕ. Σας καλούμε την Τετάρτη 8-8-2012 στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαργαλιάνων ώρα 9:00 μ.μ. σε λαϊκή συνέλευση για να αποφασίσουμε την μεθόδευση του αγώνα μας».