Παρασκευή, 16 Ιουλίου 2021 18:20

“Τα γυρίζει” ο υπουργός για την Παναιγιάλειο και τα αποθέματα σταφίδας από πέρσι

“Τα γυρίζει” ο υπουργός για την Παναιγιάλειο και τα αποθέματα σταφίδας από πέρσι

Ενώ μέχρι πριν λίγες ημέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, παρουσίαζε στοιχεία στη Βουλή και υποστήριζε ότι οι εξαγωγές σταφίδας δεν έχουν μειωθεί και δεν έχει δημιουργηθεί πρόβλημα από τη πανδημία ή από εκεί που εμμέσως όταν αναφερόταν στην Παναιγιάλειο Ένωση μιλούσε για Ανώνυμες Εταιρίες, έφτασε σήμερα στο σημείο να τα γυρίσει, αναγνωρίζοντας ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει πρόβλημα αποθεμάτων ενώ περιέγραψε την Παναιγιάλειο ως ιστορική αμιγώς συνεταιριστική Οργάνωση…

Σήμερα ο υπουργός είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της Παναιγιαλείου Ένωσης, ενώ θα έχουν και νέα το επόμενο διάστημα προκειμένου να βρουν τους “τρόπους επίλυσης του ζητήματος των αποθεμάτων και στήριξης των παραγωγών”.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σημειώνονται συγκεκριμένα τα εξής: “Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους της Παναιγιαλείου Ένωσης Συνεταιρισμών και συζήτησαν το ζήτημα των αποθεμάτων της Κορινθιακής Σταφίδας που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού. Εξετάσθηκαν όλα νέα τα στοιχεία και δεδομένα που παρέθεσε η Ένωση.

Ο Υπουργός Σπήλιος Λιβανός ανέδειξε την τεράστια σημασία και διατροφική αξία  του προϊόντος, χαρακτηρίζοντας την ως  τον ελληνικό «μαύρο χρυσό».

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης μεγάλων, υγιών συνεταιριστικών οργανώσεων, χαρακτηριστικά που ενσαρκώνει η Παναιγιάλειος Ένωση Συνεταιρισμών, η οποία είναι μια μεγάλη, υγιής και ιστορική αμιγώς συνεταιριστική Οργάνωση με παράδοση και κύριο προσανατολισμό τη στήριξη και προώθηση ενός παραδοσιακού προϊόντος, της σταφίδας, με καθαρό εξαγωγικό χαρακτήρα.

Τόσο ο Υπουργός όσο και η Παναιγιάλειος Ένωση, συμφώνησαν  ν’ αναζητήσουν  σύντομα σε νέα συνάντησή τους, από κοινού τρόπους επίλυσης του ζητήματος των αποθεμάτων και στήριξης των παραγωγών, καθώς και του εμβληματικού προϊόντος της σταφίδας.

Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης και συνεργασίας που δημιουργεί στην Παναιγιάλειο Ένωση τη βεβαιότητα ότι το Υπουργείο στέκεται απόλυτα στο πλευρό των σταφιδοπαραγωγών”.