Παρασκευή, 04 Ιανουαρίου 2013 15:59

Παράδειγμα αγροτικής ανάπτυξης η Τριφυλία κατά τον Π. Αλευρά

Παράδειγμα αγροτικής ανάπτυξης η Τριφυλία κατά τον Π. Αλευρά

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ
Περιοδεία στην Τριφυλία, με σκοπό να ενημερωθεί για την κατάσταση του αγροτικού τομέα, πραγματοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς. Ενθουσιάστηκε με τη θερμοκηπιακή μονάδα…

…της εταιρίας «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.», ενώ γενικότερα έμεινε πολύ ευχαριστημένος, καθώς τόνισε ότι η Τριφυλία αποτελεί παράδειγμα ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και μπορεί να γίνει το πρότυπο και για άλλες περιοχές της Μεσσηνίας και της χώρας γενικά.
Ο Παναγιώτης Αλευράς αρχικά επισκέφθηκε τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, στην Κυπαρισσία, όπου ενημερώθηκε από τον διευθυντή, Αντώνη Παρασκευόπουλο, για την πορεία των διαφόρων προγραμμάτων (βιολογική γεωργία, βιολογική κτηνοτροφία, σχέδια βελτίωσης, νέοι γεωργοί κ.λπ) που υλοποιούνται στην περιοχή.
Στη συνέχεια ο αντιπεριφερειάρχης επισκέφθηκε πρότυπες θερμοκηπιακές μονάδες και τη μονάδα παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού στην περιοχή.
Η ενημέρωση στη θερμοκηπιακή μονάδα παραγωγής σποροφύτων «Γεωργική Ανάπτυξη Α.Ε.» έγινε από τον Κωνσταντίνο Θεοδωρόπουλο γεωπόνο-εκπρόσωπο της εταιρείας. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η πρότυπη οργάνωση της μονάδας και στο κομμάτι της παραγωγής αγροτικών προϊόντων, αλλά και στο κομμάτι της παραγωγής πολλαπλασιαστικού υλικού, όπου η αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, ο σύγχρονος εξοπλισμός, οι νέοι τρόποι παραγωγής, αλλά και τα μέτρα υγιεινής  εξασφαλίζουν την ποιότητα και φυτοϋγεία των νεαρών φυταρίων.
Ο αντιπεριφερειάρχης επαίνεσε την προσπάθεια αυτή, η οποία μάλιστα υλοποιήθηκε εν μέσω κρίσης και τόνισε ότι υπάρχουν ευκαιρίες στον πρωτογενή τομέα και μάλιστα αυτές είναι πετυχημένες όταν είναι καινοτόμες και σχεδιασμένες από ανθρώπους έμπειρους, ειδικούς, καταξιωμένους όπως στην περίπτωση της «Γεωργικής Ανάπτυξης Α.Ε.».
Είπε επίσης ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει τέτοιες προσπάθειες, γιατί πιστεύει ότι ο πρωτογενής τομέας, εφαρμόζοντας σύγχρονα καλλιεργητικά πρότυπα, μπορεί να μας «βγάλει» από την κρίση.