Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2012 18:57

Τεχνογνωσία από τη Ζαγορά Πηλίου ζητούν οι Πολιανίτες μηλοπαραγωγοί

Τεχνογνωσία από τη Ζαγορά Πηλίου ζητούν οι Πολιανίτες μηλοπαραγωγοί

ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ
Την τεχνογνωσία του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου ζητούν οι Πολιανίτες μηλοπαραγωγοί, οι οποίοι επισκέφθηκαν χθες το απόγευμα τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Παναγιώτη Αλευρά, και συζήτησαν μαζί του για την ανάπτυξη της καλλιέργειας στην περιοχή τους.
Ο Παναγιώτης Αλευράς προθυμοποιήθηκε να βοηθήσει και τους ανακοίνωσε ότι θα προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο γεωπόνος του Συνεταιρισμού του Πηλίου και συνεταιριστικοί παράγοντες, να έρθουν στην Πολιανή εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών.

Εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού είχαν έρθει και πάλι, με πρωτοβουλία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Κανελλόπουλου, τον περασμένο Νοέμβριο. Αυτή τη φορά, οι μηλοπαραγωγοί της Πολιανής θέλουν να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για την επέκταση της καλλιέργειας στην περιοχή τους, αλλά και να πάρουν μαθήματα για το σωστό κλάδεμα της μηλιάς, στο οποίο φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα.
Κατά τα άλλα, οι παραγωγοί συμφώνησαν με τον αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Παληαρούτα, που ήταν παρών στη συνάντηση, ότι πρέπει να συστήσουν ομάδα παραγωγών.
Σήμερα, στην Πολιανή καλλιεργούνται περίπου 200 στρέμματα με μηλιές και η παραγωγή ανέρχεται στους 200 τόνους περίπου. Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι σύντομα θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα της λειψυδρίας που υπάρχει στην περιοχή, με την κατασκευή της λιμνοδεξαμενής, η οποία θα εξασφαλίσει νερό για το πότισμα της καλλιέργειας.
Στ.Μ.