Τρίτη, 11 Ιουλίου 2017 19:23

Ο Δήμος Μεσσήνης θα τιμήσει τον μεγάλο Λούη Τσάτουμα

Ο Δήμος Μεσσήνης θα τιμήσει τον μεγάλο Λούη Τσάτουμα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Τον Νησιώτη Λούη Τσάτουμα, κορυφαίο αθλητή της Ελλάδας με μια από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στον κόσμο στο άλμα (8.44 μ. το 2008), θα τιμήσει ο Δήμος του, ο Δήμος Μεσσήνης. Την πρόταση για την τιμητική διάκριση του Λούη Τσάτουμα έκανε κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Αθανασόπουλος, ενώ ο πρόεδρος του Σώματος Νίκος Κοτταρίδης, ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χρήστος Χριστόπουλος, τόνισαν ότι ήδη η δημοτική αρχή εξετάζει προτάσεις ώστε η διάκριση που θα γίνει να είναι αντάξια της προσφοράς του αθλητή που ξεχωρίζει και για την ποιότητα του χαρακτήρα του…

Ο Γιώργος Αθανασόπουλος πρότεινε να δοθεί το όνομα του Λούη Τσάτουμα στο Δημοτικό Στάδιο της Μεσσήνης, κάτι που ο Χρήστος Χριστόπουλος ανέφερε ότι εξετάζεται από τη δημοτική αρχή.
Ο Λούης Τσάτουμας πριν από 1,5 μήνα κρέμασε τα αθλητικά του παπούτσια έχοντας επιτύχει πανελλήνια ρεκόρ και κορυφαίες διεθνείς επιδόσεις, με συμμετοχή σε τρεις Ολυμπιάδες και με μετάλλια ευρωπαϊκά και άλλα διεθνή πρωταθλήματα στίβου.
Ο Γιώργος Αθανασόπουλος τόνισε ότι η απόδοση τιμής προς τον αθλητή από το Δήμο δεν θα αποτελεί απλά μια επιβράβευση για τις επιτυχίες του αλλά και μια εκδήλωση που θα δείξει στα παιδιά της περιοχής ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο παράδειγμα προς μίμηση για την επιμονή του, την προσπάθειά του, την αγωνιστικότητά του. 
Στ.Μ.