Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2018 23:05

Νέα αναβολή, το καλοκαίρι η αντικατάσταση του πανιού στην Τέντα

Νέα αναβολή, το καλοκαίρι η αντικατάσταση του πανιού στην Τέντα

ΛΟΓΩ ΚΑΙΡΟΥ
Στις 3 Φλεβάρη λήγει η προθεσμία που είχε ο ανάδοχος, βάσει της σύμβασης, για την αντικατάσταση του πανιού στο κλειστό της Τέντας. Επειδή όμως κρίθηκε επικίνδυνο να γίνει η αντικατάσταση μέσα στον χειμώνα, λόγω των βροχοπτώσεων, αν και ο ανάδοχος είχε πει στο Δήμο ότι μπορεί να κάνει το έργο την περίοδο του Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου χωρίς να κινδυνεύσει το παρκέ και ο εξοπλισμός του γυμναστηρίου, αποφασίστηκε σήμερα να δοθεί παράταση και η αντικατάσταση του πανιού να ξεκινήσει το Μάη και να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιούνη…

Η εισήγηση της υπηρεσίας και της πλειοψηφίας για την παράταση προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της μείζονος μειοψηφίας, Σταμάτη Μπεχράκη, που τόνισε ότι εφόσον ο ίδιος ο ίδιος ανάδοχος είπε πει ότι μπορεί να αντικαταστήσει το πανί μέσα στο χειμώνα χωρίς κίνδυνο αλλά τώρα λέει ότι υπάρχει κίνδυνος, θα πρέπει να εξεταστεί η επιβολή των κυρώσεων που προβλέπει η σύμβαση εις βάρος του.

Ωστόσο η πλειοψηφία και ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού, Νίκος Μπασακίδης, επέμειναν ότι πρέπει να δοθεί παράταση στη σύμβαση, διάρκειας 150 ημερών, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος για το παρκέ.

Ο κ. Μπασακίδης πρόσθεσε ότι εκτός από το παρκέ θα γίνουν και άλλες εργασίες και κυρίως θα αντικατασταθεί ο φωτισμός της Τέντας με σύγχρονα φωτιστικά, τα οποία δεν θα αυξάνουν τη θερμοκρασία στο καινούργιο πανί φθείροντάς το.

Σημειώνεται ότι ο προϋπολογισμός της μελέτης ήταν 350.000 ευρώ, ενώ το ύψος της σύμβασης με τον ανάδοχο, που είναι η εταιρία Arka Synthesis, είναι 272.800 ευρώ.
Στ.Μ.