Δευτέρα, 01 Οκτωβρίου 2018 10:02

Άθλος από τα αδέλφια Μπάκα που έτρεξαν μέσα στον κυκλώνα στη διαδρομή Αθήνα-Σπάρτη

Ηλίας και Βαγγέλης Μπάκας Ηλίας και Βαγγέλης Μπάκας

ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ 
Άλλη μια φορά τα αδέλφια Μπάκα, ο Βαγγέλης και ο Ηλίας, 46 και 39 ετών αντίστοιχα, από την Καλαμάτα, έδειξαν την ατσαλένια αντοχή τους, τερματίζοντας στις πρώτες θέσεις, μεταξύ των Ελλήνων, στον εξαιρετικά απαιτητικό υπερμαραθώνιο των 245,3 χιλιομέτρων “Σπάρταθλον”, ο οποίος μάλιστα φέτος ήταν ακόμη περισσότερο απαιτητικός, καθώς οι υπεραθλητές που συμμετείχαν αναγκάστηκαν να τρέξουν και μέσα από τον κυκλώνα “Ζορμπά”!...

Ο Βαγγέλης Μπάκας τερμάτισε στην τρίτη θέση μεταξύ των Ελλήνων, με χρόνο 28 ώρες, 40 λεπτά και 28 δευτερόλεπτα, που είναι και το ατομικό του ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνα. Ο Ηλίας Μπάκας, που έτρεξε πρώτη φορά στο “Σπάρταθλον”, τερμάτισε στην πέμπτη θέση μεταξύ των Ελλήνων, με χρόνο 29 ώρες, 27 λεπτά και 50 δευτερόλεπτα! Σύμφωνα με τους διοργανωτές, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα που τερματίζουν δύο αδέλφια και μάλιστα σε τόσο υψηλές θέσεις.

Το “Σπάρταθλον” ακολουθεί τη διαδρομή που έκανε το 490 π.Χ. ο Φειδιππίδης, ο οποίος έτρεξε από την Αθήνα στη Σπάρτη για να μεταφέρει στους Σπαρτιάτες το μήνυμα ότι οι Έλληνες χρειάζονταν τη βοήθειά τους για τη Μάχη με τους Πέρσες στο Μαραθώνα.

Πρώτοι στο φετινό “Σπάρταθλον” τερμάτισαν ο Ιάπωνας Ishikawa Yiosihiko, ο Τσέχος Brunner Rudek και ο Πορτογάλος Oliveira Joao. Από τις γυναίκες στην πρώτη θέση ήρθε η Maraz Zsuzsanna από την Ουγγαρία, στην δεύτερη η Kasparova Katerina από την Τσεχία και στην τρίτη η Honkonen Teija από τη Φινλανδία.