Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 21:09

Με στόφα πρωταθλητή, 1-0 στις καθυστερήσεις…

Με στόφα πρωταθλητή, 1-0 στις καθυστερήσεις…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 1-0 
Του Ιωάννη Τσετσέκου  
Με το δεξί μπήκε και στο β’  γύρο η Καλαμάτα, που με γκολ του Ηλιόπουλου στις καθυστερήσεις του αγώνα, νίκησε στην έδρα της την μαχητική Σαντορίνη, αποσπώμενη μάλιστα 4 βαθμούς από τη δεύτερη Ρόδο, η οποία πάντως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο. 

Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας, λήγει πάντα με το σφύριγμα της λήξης… Η Καλαμάτα, με στόφα πρωταθλητή, παίζοντας μέχρι το τέλος, με πάθος, πίστη, δύναμη, τακτική, χωρίς βιασύνη ή ανορθόδοξες κινήσεις στο παιχνίδι της για να… εκβιάσει τη νίκη, με ποιότητα και υπομονή μέχρι να πετύχει το γκολ, τα κατάφερε με λυτρωτή τον Ηλιόπουλο, που στο 90… φεύγα, εκμεταλλεύτηκε ασθενή απόκρουση του Δερμιτζάκη σε δυνατό μακρινό σουτ του Σουμπίνιο και με πλασέ από κοντά «έγραψε» το τελικό 1-0, αφιερώνοντας μάλιστα το τέρμα που σημείωσε στον Ζαχαρόπουλο, σηκώνοντας τη φανέλα με το «8», μέσα στους έξαλλους πανηγυρισμούς που έλαβαν χώρα στον αγωνιστικό χώρο. 

Μέχρι το φινάλε, η Καλαμάτα, έκανε ό,τι περνούσε από τα… πόδια της για τη νίκη, είχε 14 τελικές, πολλά σουτ, στο τελευταίο μάλιστα 15λεπτο, ανέβασε ακόμα περισσότερο το ρυθμό, εξάντλησε ό,τι επιλογές είχε, με εμμονή κυρίως στο παιχνίδι με πάσες (η αλήθεια είναι πως υπήρχαν στιγμές που οι παίκτες της το παράκαναν), αλλά δικαιώθηκε και συνεχίζει προς την πολυπόθητη άνοδο. 

Αμυντικά, για μια ακόμη φορά η εστία των «μελανόλευκων» έμεινε απαραβίαστη, η Σαντορίνη περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, είχε κανά δυο καλές στιγμές, αλλά δεν είχε δικαίωμα να ζητήσει κάτι παραπάνω με την εμφάνισή της. Σίγουρα «πόνεσε» όπως επισήμανε στις δηλώσεις του και ο προπονητής της, Νίκος Παντέλης, ο τρόπος που έχασε, το σημείο κυρίως που δέχτηκε το γκολ, αλλά η νίκη της Καλαμάτας, είναι πέρα για πέρα δίκαιη, αφού η δυναμική υπεροχής που χαρακτήρισε το παιχνίδι της τοπικής μας ομάδας, ήταν εμφανής, Με ηγέτη τον Μπακαγιόκο, από τον οποίον ξεκίναγαν οι κατά κύματα επιθέσεις της τοπικής μας ομάδας, το «βράχο» στα χαφ Αναστασόπουλο, τον «κουβαλητή» Παυλίδη και τον Σουμπίνιο που ανεβάζει σιγά σιγά ρυθμό και τους επιθετικούς της να «κυνηγούν» το γκολ, ουσιαστικές βοήθειες από τις αλλαγές Αναστόπουλου, η Καλαμάτα, συνεχίζει στην κορυφή του ομίλου της, παίρνει τις νίκες και ετοιμάζεται πλέον για τον αγώνα της Τετάρτης με τον Ασπρόπυργο, πάλι στο δημοτικό στάδιο Παραλίας.

Οι «μελανόλευκοι» από την αρχή, πήραν την κατοχή, μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν ψηλά, περιόρισαν τη Σαντορίνη που έκανε εύκολα το λάθος στα μετόπισθεν και έχασαν ευκαιρίες σε σουτ του Σουμπίνιο στο 4’ , στο 20’  Φελίπε, Τριανταφυλλάκης, συνδυάστηκαν άψογα, πλασέ του δεύτερου, πέρασε ανεκμετάλλευτο, στο 22΄ «κεραυνός» Αναστόπουλου έφυγε άουτ, στο 32’ σέντρα ο Μπουσμπίμπα, πλασέ του Παυλίδη άουτ. Στο τελευταίο 10 λεπτο, κάπως αναθάρρησε η Σαντορίνη που είχε στο 34’ σε μπαλιά στην πλάτη της άμυνας τον Κανούλα να σουτάρει λίγο άουτ και τον ίδιο παίκτη, στο 38’ με κεφαλιά, σε σέντρα- φάουλ του Ιβανίδη να στέλνει τη μπάλα επίσης ελάχιστα άουτ.

Στην επανάληψη στο 58’ ο Τριανταφυλλάκης έπιασε αέρα μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να χρισθεί σκόρερ, στο 62’  ακυρώθηκε ορθώς γκολ των φιλοξενουμένων, όταν ο Παντίδος έσπρωξε τον Τσελεπίδη για να πάρει κεφαλιά σε κόρνερ του Λάμπρου, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και στα τελευταία λεπτά, «καταιγισμός πυρών» με σουτ – κεραυνούς Αναστασόπουλου (86’), Νατσιόπουλου (88’), Αλεξόπουλου (90’) που όμως πέρασαν άουτ. Για να «καθαρίσει» τελικά στο 90+ ο Ηλιόπουλος, βάζοντας τέλος στην αγωνία…

Καλή η διαιτησία, κιτρινίστηκε ο Μπακαγιόκο.

Καλαμάτα: Ταΐρης, Μαβινγκά, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Τσελεπίδης, Αναστασόπουλος, Παυλίδης (79′ Νατσιόπουλος), Σουμπίνιο, Φελίπε (79′ Ηλιόπουλος), Μπουσμπίμπα (67′ Μαρκόφσκι), Τριανταφυλλάκης (71′ Αλεξόπουλος).

Σαντορίνη: Δερμιτζάκης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Ερρίκος, Σιμιτσής (67′ Μπουντόπουλος), Ντινιωτάκης (90′ Παπατζίκος), Μηνάς (67′ Σκαθαρούδης), Πολύζος (46′ Λάμπρου), Κανούλας (55′ λ.τρ. Γιουκούδης), Ιβανίδης, Κουρέλας.

 

10η αγωνιστική (9/5)

Νότιος όμιλος - Αποτελέσματα

Αιγάλεω-Νίκη Βόλου 0-0

Επισκοπή-Ρόδος 0-0

Καλαμάτα-Σαντορίνη 1-0

  • Καλλιθέα-Ιάλυσος αναβολή λόγω covid
  • Ασπρόπυργος-Αστέρας Βλαχιώτη αναβολή λόγω covid

Η βαθμολογία

  1. Καλαμάτα 19 (10 αγ.)
  2. Ιάλυσος 15 (9)
  3. Ρόδος 14 (9)
  4. Σαντορίνη 13 (9)
  5. Επισκοπή 13 (9)
  6. Καλλιθέα 12 (8)
  7. Αιγάλεω 10 (9)
  8. Νίκη Βόλου 9 (9)

——————————–

  1. Αστέρας Βλαχιώτη 6 (9)

     10. Ασπρόπυργος 4 (6)

 

Η επόμενη (11η) αγωνιστική:

Τετάρτη 12 Μαΐου, 17:00

Ιάλυσος – Αιγάλεω

Νίκη Βόλου – Ρόδος

Καλαμάτα – Ασπρόπυργος

Σαντορίνη – Καλλιθέα

Αστέρας Βλαχιώτη – Επισκοπή