Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 07:57

Και τώρα κυνηγάει τον… εαυτό της…

Και τώρα κυνηγάει τον… εαυτό της…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (5.00 μ.μ. ΣΤΑΔΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ) 
Του Ιωάννη Τσετσέκου 
Στη μάχη του β’  γύρου, στο νότιο όμιλο της football league, ρίχνεται από σήμερα η «Μαύρη Θύελλα», με δύο σερί εντός έδρας αγώνες, αρχής γενομένων με τη Σαντορίνη στις 17.00 στο δημοτικό στάδιο της Παραλίας. Τον αντίπαλο της Καλαμάτας, ο τεχνικός των «μελανόλευκων» Νίκος Αναστόπουλος χαρακτήρισε καλή ομάδα, που χρειάζεται προσοχή, επισήμανε όμως πως οι γηπεδούχοι έχουν τον πρώτο λόγο αρκεί να συνεχίσουν με υπομονή και επιμονή, στοιχεία που μεταξύ άλλων τους ανέδειξαν πρωταθλητές… χειμώνα. 

Η Καλαμάτα στον α’  γύρο είχε αποσπάσει 0-0 στην έδρα της Σαντορίνης, στη Νάξο. Οι κυκλαδίτες, που… ζουν το δικό τους όνειρο ως φρέσκιοι στην κατηγορία, βρίσκονται μόλις ένα «τρίποντο» πίσω από την πρωτοπόρο Καλαμάτα, στην 3η θέση και σε όσους αγώνες έχουν σκοράρει, ανεξαρτήτως τελικού αποτελέσματος, πετυχαίνουν ένα μόνο γκολ!!! Η Καλαμάτα πάντως με την εικόνα που έδειξε στους 9 πρώτους αγώνες της, «κυνηγάει» τον… εαυτό της. Μόνο τυχαία δεν έκλεισε τον πρώτο γύρο στην κορυφή και δικαιούται – όπως αναφέρει και πρόσφατη σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ – να στοχεύει στο να παραμείνει εκεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Τα έχουμε ξαναγράψει, γίνεται σωστή δουλειά, στο πλάνο της κατάκτησης της α’  θέσης, σε ένα πάντως γενικά, μέτριο ποιοτικά, αλλά ανταγωνιστικότατο πρωτάθλημα, όπου η σοβαρότητα, η εμμονή στο «πάσινγκ» παιχνίδι, η σοβαρή ανασταλτική λειτουργία, η εγγύηση κάτω από τα δοκάρια που ακούει στο όνομα Ταίρης, το βάθος στον πάγκο και οι «ενέσεις» Αναστόπουλου την κατάλληλη στιγμή κατά τη διάρκεια των αγώνων, η ηρεμία και οργάνωση της ομάδας στη λειτουργία της, αποτελούν εχέγγυα για τη συνέχεια. Δυστυχώς οι φίλαθλοι εξακολουθούν να παραμένουν μακριά από την αγαπημένη τους ομάδα, που η αλήθεια είναι, είχε πολλά χρόνια να παραμείνει στο ρετιρέ της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει, τόσο μεγάλο διάστημα. Υπάρχουν ακόμα 9 τελικοί, κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό, όσο προχωράμε προς το τέλος όλες οι ομάδες θα «παλεύουν» να πετύχουν τον όποιο στόχο έχουν θέσει, στο χέρι ή μάλλον στα πόδια των παικτών της ομάδας μας είναι να μην γκρεμίσουν όσα έχτισαν. Η φετινή Καλαμάτα δημιούργησε προσδοκίες, όχι τυχαία και με βελτίωση της επιθετικής της στατιστικής, θα έχει τον πρώτο λόγο…

Στα αγωνιστικά νέα, ο «αλενατόρε» δεν υπολογίζει τον τραυματία Κέρι και τον Ζαχαρόπουλo, ενώ επιστρέφει ο Αναστασόπουλος που (όπως και ο Κέρι) δεν έπαιξε την Κυριακή στη Ρόδο στο 0-0 με τον Ιάλυσο. Στην αποστολή επίσης δεν συμπεριελήφθη ο νεαρός τερματοφύλακα Καραχάλιος.

Να σημειωθεί τέλος πως ο αγώνας Καλαμάτα-Σαντορίνη θα μεταδοθεί απευθείας, στις 5 μμ από την ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα από το Ερτσπορτς. Ο αγώνας θα προβληθεί παράλληλα την ίδια ώρα και από την τηλεόραση BEST TV Καλαμάτας.