Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 18:52

Άσχημη γκέλα πριν το ντέρμπι κορυφής…

Άσχημη γκέλα πριν το ντέρμπι κορυφής…

ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-0 
Η Επισκοπή, η οποία παρά την ήττα της στην Καλαμάτα, ήταν η ομάδα που χειροκροτήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον πρώτο γύρο στο δημοτικό στάδιο Παραλίας με την ομοιογένεια και την αγωνιστικότητά της, ήταν και αυτή που έβαλε «φρένο» χθες στην πορεία τίτλου της «Μαύρης Θύελλας» ανταποδίδοντας μάλιστα με το ίδιο νόμισμα αφού στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής, στην δική της έδρα αυτή τη φορά, στο Ρέθυμνο, έκανε τη ζημιά, νίκησε την Καλαμάτα με 1-0 υποχρεώνοντάς την σε μια άσχημη βαθμολογική απώλεια, σε μια κρίσιμη «στροφή» του πρωταθλήματος.

Σε ένα μέτριο έως κακό ποιοτικά παιχνίδι, με πολύ τακτική και… συνωστισμό στη μεσαία γραμμή, ο νόμος του ποδοσφαίρου που λέει ότι σε ματς χωρίς φάσεις, όποιος προλάβει να βάλει πρώτος γκολ θα πάρει και τη νίκη, επαληθεύτηκε. Η Επισκοπή ευτύχησε στη μια και μοναδική οργανωμένη επιθετική της ενέργεια να σκοράρει, σε μια από τις ελάχιστες πάντως φάσεις σε όλο το πρωτάθλημα (!!!) που εκτέθηκε η άμυνα της Καλαμάτας. Το συγκρότημα του Νίκου Αναστόπουλου έμεινε με το παράπονο ότι λίγα λεπτά μετά είχε δοκάρι, αλλά τίποτα περισσότερο… 

Η τοπική μας ομάδα αυτή τη φορά, δεν είχε τις τελικές που δημιούργησε στα τελευταία παιχνίδια της, διάρκεια, ρυθμό, μετά το 1-0 μάλιστα «εγκλωβίστηκε» στο πάθος και τη δίψα των γηπεδούχων να διατηρήσουν τη νίκη τους και παρά τις αλλαγές από τον πάγκο και την προώθηση των Μαβινγκά, Μπακαγιόκο, δεν απέφυγε τη γκέλα…

Η «Μαύρη Θύελλα» γνώρισε έτσι την 2η ήττα της στο πρωτάθλημα, μια αγωνιστική πριν το ντέρμπι κορυφής με τη Ρόδο στην Καλαμάτα και οφείλει με ηρεμία και καθαρό μυαλό να διαχειριστεί την αρνητική γι’ αυτήν εξέλιξη την 12η αγωνιστική και να ανασυνταχθεί για τη… μητέρα των μαχών, ξαναβρίσκοντας τον καλό εαυτό της και τις πραγματικές της δυνατότητες που όσον αφορά το παιχνίδι με την Επισκοπή, μάλλον έμειναν στην Καλαμάτα. Όπως δυστυχώς και οι Κέρη, Σουμπίνιο που δε μπορούσαν να βοηθήσουν στο ΔΑΚ Γάλλου.

Φυσικά… τίποτα δεν έχει κριθεί, η Καλαμάτα παραμένει το «αφεντικό», στο χέρι της είναι να το επιβεβαιώσει, εκμεταλλευόμενη μάλιστα την έδρα της, ασχέτως αν η Ρόδος έχει δυο παιχνίδια λιγότερα και βρίσκεται πέντε βαθμούς πίσω από τους «μελανόλευκους»

Το α΄  45λεπτο εις ότι αφορά τον αγώνα στο Ρέθυμνο, ήταν κακό έως… τραγικό σε επίπεδο θεάματος με καταγεγραμμένες μόλις και μετα βίας δυο καλές στιγμές, στο 7΄ σε «γέμισμα» του Παυλίδη από εκτέλεση φάουλ, ο Φελίπε δεν πρόλαβε στο 2ο δοκάρι να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα, στις καθυστερήσεις η Καλαμάτα κέρδισε φάουλ σε πλεονεκτική θέση που εκτέλεσε όμως πολύ άσχημα ο Παυλίδης και τους 22 ποδοσφαιριστές να αναλώνονται σε προσωπικές μονομαχίες, δυνατές (αλλά όχι αντιαθλητικές) κόντρες, παιχνίδι τακτικής και τη μπάλα να… βολοδέρνει κυρίως στο χώρο του κέντρου…

Στην επανάληψη με την είσοδο του Μπουσμπίμπα, η Καλαμάτα ανέβασε την απόδοσή της και την πίεσή της στα καρέ της Επισκοπής, αλλά πάνω που έδειχνε να… ζωηρεύει, στο 63’  σε επέλαση του Λίμα από αριστερά για τους γηπεδούχους, η άμυνα της Καλαμάτας ολιγώρησε, ο Λίμα σέντραρε, ο Σουμπασάκης πλάσαρε, πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Παπατόλιος και με σουτ ο Νάνι στον οποίον στρώθηκε η μπάλα, άνοιξε το σκορ (1-0), αφού κανένας «μελανόλευκος» δεν πρόλαβε να απομακρύνει.

Στο 67΄ο Νατσιόπουλος που είχε μπει αλλαγή μετά το 1-0, σε εκτέλεση φάουλ, τράνταξε το δοκάρι, χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και μάλιστα γρήγορα το γκολ της Επισκοπής.

Δηλώσεις Αναστόπουλου μετά το παιχνίδι: "Δυστυχώς δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε. Είχαμε την υπεροχή. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα, αλλά χάσαμε αφού δεν μπορέσαμε να σκοράρουμε. Έχουμε παράπονα από τον διαιτητή που δεν μας έδωσε ένα πέναλτι, ενώ και το γκολ που μας ακύρωσε σαν οφσάιντ ήταν στην φαντασία του.
Είμαστε στεναχωρημένοι, αλλά και πολύ πεισμωμένοι. Κάθε ματς είναι τελικός για μας και παραμένουμε στο στόχο μας που είναι να είμαστε στην κορυφή στο τέλος του πρωταθλήματος. Έχουμε ένα δύσκολο ματς το Σάββατο με τη Ρόδο και θα προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για να πάρουμε τη νίκη".

Επισκοπή (Γιάσμικο Βέλιτς): Δήμιζας, Ανδρικόπουλος, Λάμτσε, Ανδρέου, Παναγιωτίδης, Γιαννούτσος, Πολυχρόνης, Σουμπασάκης (89′ Κουτάντος), Λίμα, Τσιριγώτης (76′ Βαρουξάκης), Νάνι.

Καλαμάτα (Νίκος Αναστόπουλος): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Μαβινγκά, Τσελεπίδης, Μαρκόφκι, Αναστασόπουλος (76′ Τριανταφυλλάκης), Παπατόλιος, Φελίπε (46′ Μπουσμπίμπα), Παυλίδης (67′ Νατσιόπουλος), Ηλιόπουλος (68′ Αλεξόπουλος).