Κυριακή, 16 Μαϊος 2021 07:57

Με… φόρα στη «μάχη της Κρήτης»

Με… φόρα στη «μάχη της Κρήτης»

ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ (ΣΗΜΕΡΑ 16.00) 
Του Ιωάννη Τσετσέκου 
Από δυο συνεχόμενες νίκες και τέσσερα σερί ματς αήττητη προέρχεται η Καλαμάτα, που δοκιμάζεται σήμερα στις 4.00 μ.μ. στο ΔΑΚ Γάλλου «Παύλος Βαρδινογιάννης» με αντίπαλο την Επισκοπή, σε ένα κρίσιμο, αλλά όχι καθοριστικό παιχνίδι για την υπόθεση της κατάκτησης της πρώτης θέσης στον όμιλό της, στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής. 

Η Καλαμάτα, θα κυνηγήσει το θετικό αποτέλεσμα, ώστε να διατηρήσει στο ακέραιο, αν είναι δυνατόν, τη διαφορά από τους διώκτες της και κυρίως τη Ρόδο που ακολουθεί με πέντε βαθμούς διαφορά, έναν αγώνα λιγότερο και το ερχόμενο Σάββατο παίζει με τη «Μαύρη Θύελλα» στην Παραλία. 

Η Επισκοπή, έχει δυο παιχνίδια λιγότερα (εξαιτίας των αναβολών αγώνων, λόγω κρουσμάτων covid), είναι αξιόμαχη και αντιμετωπίζει την αναμέτρηση ως πρόκληση, όπως άλλωστε και όλες οι ομάδες του ομίλου, όταν αντιμετωπίζουν, ιδίως στην έδρα τους την τοπική μας ομάδα. Η Καλαμάτα φυσικά, δεν έχει να φοβάται τίποτα και «κατεβαίνει» στη… μάχη της Κρήτης ανεβασμένη, με βελτιωμένη αισθητά την αγωνιστική της εικόνα, ιδίως στο μεσοεπιθετικό τομέα, στη δημιουργία φάσεων και την διαχείριση των αγώνων με υπομονή, πλάνο και τακτική μέχρι το 90΄, ενώ παραμένει δυνατή στο ανασταλτικό κομμάτι, όπου στοχεύει να διατηρήσει ανέπαφη την εστία της για 11η φορά!!!

Ο Νίκος Αναστόπουλος, δεν υπολογίζει τους Κέρι (ολοκληρώνει την αποθεραπεία του) και Σουμπίνιο (προτιμήθηκε να ξεκουραστεί, ενόψει του ντέρμπι κορυφής με τη Ρόδο), αλλά έχει τις λύσεις να καλύψει τις βασικές απουσίες και τον τρόπο να «αποφορτίσει» τους παίκτες του από την απαίτηση της κατάκτησης του «τρίποντου». Η νίκης πάντως με την Επισκοπή, αν έρθει, δεν αναδεικνύει πρωταθλητή, αλλά είναι σημαντική 7 «στροφές» πριν το τέλος. Στην Καλαμάτα, έμεινε και ο νεαρός τερματοφύλακας Καραχάλιος.

Το προγραμμα (12η αγων.)

16.00 Επισκοπή – Καλαμάτα (ΔΑΚ Γάλλου).

17.00 Ιάλυσος – Νίκη Βόλου (Οικονομίδειο).

17.00 Αιγάλεω – Σαντορίνη (Αιγάλεω).

17.00 Καλλιθέα – Ασπρόπυργος (Καλλιθέας).

 

Αύριο

17.00 Ρόδος – Αστέρας Βλαχιώτη (Ρόδου).