Σάββατο, 22 Μαϊος 2021 08:26

Ντέρμπι κορυφής, παιχνίδι ορόσημο…

Ντέρμπι κορυφής, παιχνίδι ορόσημο…

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΡΟΔΟΣ (2.45 μ.μ. – ΕΡΤ 3) 
Του Ιωάννη Τσετσέκου  
Πάνοπλη, αισιόδοξη και με διάθεση να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις, αμβλύνοντας τις άσχημες εντυπώσεις από την πρόσφατη ήττα της στην Επισκοπή - η οποία… περιέπλεξε τα πράγματα στην κορυφή - αλλά δυστυχώς χωρίς τον κόσμο της, η «Μαύρη Θύελλα» υποδέχεται σήμερα στις 2.45 μ.μ. στην έδρα της, στο ντέρμπι κορυφής της 13ης αγωνιστικής τη Ρόδο, στο πιο σημαντικό μέχρι τώρα παιχνίδι της στο πρωτάθλημα. Η αναμέτρηση θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 3. 

Η Καλαμάτα, καλείται να κάνει το καθήκον της, απέναντι στον εαυτό της, στη δουλειά που έχει γίνει, στο όνειρο της ανόδου που κυνηγάει χρόνια και φέτος αγγίζει με αξιώσεις περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, αποδεικνύοντας, ποιος είναι το «αφεντικό» στην υπόθεση της κατάκτησης της πρώτης θέσης και κατ’ επέκταση της ανόδου.

Έξι αγωνιστικές πριν το φινάλε και ο νότιος όμιλος στην κορυφή έχει πάρει φωτιά. Η ήττα της Καλαμάτας την προηγούμενη αγωνιστική και ο… covid, με τις αναβολές αγώνων, έβαλαν φωτιά στην «κούρσα» της ανόδου. Η αδυναμία μέχρι τώρα της τοπικής μας ομάδας να έχει καλύτερα αποτελέσματα μακριά από την έδρα της, τη διατηρεί βαθμολογικά κοντά στους διώκτες της, καθιστώντας έτσι το σημερινό παιχνίδι τελικό και τη νίκη ζητούμενο… Έχει δίκιο ο Νίκος Αναστόπουλος να ζητάει υπομονή και να τονίζει πως ταμείο γίνεται στο τέλος, καλό όμως είναι πριν φτάνεις στον… γκισέ, να έχεις κάνει τα κουμάντα σου και  να μην εξαρτιέσαι από τους άλλους. Η Καλαμάτα, σταθερά από την αρχή της χρονιάς στις πρώτες θέσεις, διαθέτει καλή ομάδα, λύσεις, επιλογές, με ψυχή, πάθος και στην καλή της μέρα (που όλοι ευχόμαστε να είναι σήμερα…), στην Παραλία δεν έχει να φοβηθεί τίποτα…

Η Ρόδος ήρθε στην Καλαμάτα, με ένα ματς λιγότερο, δυο βαθμούς πίσω από την τοπική μας ομάδα και εκτός έδρας εντυπωσιάζει με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα. Στον αγώνα του α΄ γύρου η Καλαμάτα είχε αποσπάσει λευκή ισοπαλία (0-0). Υπολογίσιμες επιπλέον στην μάχη της κορυφής είναι ο Ιάλυσος αλλά και η Καλλιθέα πλέον, η οποία απέχει από την Καλαμάτα και την πρώτη θέση 4 βαθμούς, αλλά έχει να δώσει δυο εξ’ αναβολής παιχνίδια.

Όλα τα παραπάνω έχουν τη δική τους μικρή ή μεγάλη σημασία, ίσως και σε στατιστικό κυρίως επίπεδο, διότι τα πάντα κρίνονται και ξεκαθαρίζουν στο τερέν, εκεί που η σοβαρή, αγωνιστική και επιτέλους μια πιο επιθετική σε τρεξίματα και πίεση ψηλά (όπως στο ματς με τον Ασπρόπυργο εντός έδρας) Καλαμάτα, απέναντι στη Ρόδο, πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο και σε κάθε περίπτωση να δείξει τα δόντια της για να παραμείνει με τις πιθανότητες υπέρ της στο δρόμο του πρωταθλητισμού.

Σίγουρα ένα σημαντικό παιχνίδι, που έχει σημάνει κινητοποίηση μέσα και έξω από την ομάδα. Η Καλαμάτα διαθέτει έμπειρες μονάδες για την ψυχολογική και αγωνιστική διαχείριση τέτοιων παιχνιδιών και έμπειρο επίσης προπονητή σε «τελικούς»… Χθες μάλιστα σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα συνέφαγε σε δείπνο που παρέθεσε η διοίκηση με τον ιδιοκτήτη της ομάδας Γιώργο Πρασσά, να εμψυχώνει σχεδόν καθημερινά αυτή την εβδομάδα, τηλεφωνικά τα μέλη του.

Σε αγωνιστικό επίπεδο, όλοι οι παίκτες βρίσκονται στη διάθεση του «Αλενατόρε», με τους Κέρι, Σουμπίνιο να επιστρέφουν στην αποστολή και φυσικά στα πλάνα της αναμέτρησης. Κομπλέ ταξίδεψαν στην Καλαμάτα και τα «ελάφια» με τον Γιώργο Δελαπόρτα και τον Χύσι να επιστρέφουν και να συμπεριλαμβάνονται  στις επιλογές του Βελιτζέλου.