Σάββατο, 16 Μαρτίου 2024 01:12

Με μεγαλύτερη υποστήριξη και με ακόμη πιο όμορφες διαδρομές ο 13ος αγώνας ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge

Γιώργος Χιουρέας, Γιάννης Αβραμέας, Σοφία Φιλέα και εξ αποστάσεως ο Νίκος Κωστόπουλος Γιώργος Χιουρέας, Γιάννης Αβραμέας, Σοφία Φιλέα και εξ αποστάσεως ο Νίκος Κωστόπουλος

23 ΚΑΙ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

Η αγκαλιά του Μανιάτικου τοπίου, ο επιβλητικός Ταΰγετος, τα μονοπάτια που έχουν φτιαχτεί από τα χρόνια της αρχαιότητας, το γεμάτο εναλλαγές φαράγγι του Βυρού, ετοιμάζονται να υποδεχτούν το άλλο Σαββατοκύριακο, 23 και 24 Μαρτίου, αθλητές από πολλές περιοχές της Ελλάδας αλλά και από άλλες χώρες, σχεδόν 1000 άνδρες και γυναίκες, για τη διεξαγωγή του 13ου αγώνα ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge, στην Καρδαμύλη. Οι διοργανωτές, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Παρασκευή στον χώρο τέχνης Α49, στην Καλαμάτα, έκαναν κάλεσμα και σε όλο τον κόσμο της Μεσσηνίας και όχι μόνο, να επισκεφθεί την περιοχή και να περάσει ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο παρακολουθώντας τον αγώνα…

 

Η φετινή διοργάνωση του Taygetos Challenge είναι ακόμη πιο ενισχυμένη, γιατί για πρώτη φορά συμμετέχει και ο Δήμος Δυτικής Μάνης, ενώ έχει την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο αγώνας αποτελείται από τέσσερις διαδρομές: Marathon 40χλμ, Experience 22χλμ, Basic 10χλμ και Fun 5χλμ

Ο δήμαρχος Δυτικής Μάνης, Γιώργος Χιουρέας, στη συνέντευξη Τύπου τόνισε ότι πρόκειται για έναν αγώνα μεγάλο και επιτυχημένο, ο οποίος βοηθάει από πολλές απόψεις την περιοχή του και συγκεκριμένα προβάλλει το κάλλος και τον πολιτισμός της, ενώ οι καθαρισμοί των μονοπατιών που γίνονται για τις ανάγκες του αγώνα έχουν και μεγάλη τουριστική σημασία γιατί τα μονοπάτια καθίστανται έτοιμα να υποδεχτούν στη συνέχεια τους επισκέπτες της τουριστικής σεζόν.

Ακόμη ο δήμαρχος έκανε κάλεσε και στον κόσμο να επισκεφθεί την περιοχή αλλά και σε όσους και όσες επιθυμούν να υποστηρίξουν εθελοντικά τον αγώνα.

Ο Γιάννης Αβραμέας, διοργανωτής του αγώνα, ευχαρίστησε τον δήμαρχο Δυτικής Μάνης για τη στήριξη του Taygetos Challenge και από τον Δήμο πλέον, ενώ τόνισε ότι η διοργάνωση αυτή δεν έχει μόνο αθλητικό χαρακτήρα αλλά αποσκοπεί στην προβολή της περιοχής και της πολιτιστικής της παράδοσης.

 

 

Το Taygetos Challenge είναι ο μοναδικός αγώνας ορεινού τρεξίματος στην Ελλάδα που είναι διήμερος, ανέφερε ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα, Νίκος Κωστόπουλος. Απαρτίζεται από έναν κάθετο αγώνα ταχύτητας 150 μέτρων με 650 μέτρα κάθετης υψομετρικής μια μέρα πριν το μαραθώνιο και αυτό είναι που τον κάνει να ξεχωρίζει! Φέτος υπάρχουν δύο μεγάλες αλλαγές στις διαδρομές του Experience 22km και του Marathon 40km καθώς έχουν προστεθεί 3 χιλιόμετρα σε κάθε αγώνα και οι αθλητές πλέον θα μπουν το φαράγγι του Βυρού και θα τρέξουν σε απόσταση περίπου ενός  χιλιομέτρου.

Το 10% περίπου των 1.000 εγγραφών είναι από το εξωτερικό, ενώ από τη Μεσσηνία είναι περίπου το 20 με 30% είπε η Σοφία Φιλέα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας του αγώνα. Ανέφερε επίσης στόχος είναι να ενισχυθεί ο διεθνής χαρακτήρας του αγώνα, κάτι που θα επιτευχθεί με την απαιτούμενη στήριξη των φορέων. Ακόμη ευχαρίστησε θερμά όλους τους χορηγούς, τους φορείς, τους υποστηρικτές, την τοπική κοινότητα και τους εθελοντές που συμβάλλουν στην επιτυχία αυτού του αγώνα.

Πληροφορίες σχετικά με τον αγώνα Taygetos Challenge, τις διαδρομές, τις εγγραφές και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην ιστοσελίδα www.taygetoschallenge.com ή σ την γραμματεία του αγώνα στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Στ.Μ.