Παρασκευή, 05 Ιουνίου 2026 09:31

Τα Παπαφλέσσεια γίνονται 70 χρονών! – Αύριο η μεγάλη διεθνής γιορτή του κλασικού αθλητισμού

Τα Παπαφλέσσεια γίνονται 70 χρονών! – Αύριο η μεγάλη διεθνής γιορτή του κλασικού αθλητισμού

Εβδομήντα χρόνια μεγάλων ρεκόρ και εντυπωσιακών επιδόσεων γιορτάζει αύριο, Σάββατο, η διεθνής συνάντηση στίβου «Παπαφλέσσεια». Ο διοργανωτής των αγώνων, Μεσσηνιακός Γυμναστικός Σύλλογος 1888, είναι υπερήφανος για την ιστορία των «Παπαφλεσσείων» είναι όμως και ανήσυχος, όπως είπε ο Δημήτρης Πουλόπουλος, για το μέλλον, εφόσον δεν γίνει η άμεσα αναγκαία κατασκευή νέου ταρτάν στο Δημοτικό Στάδιο Παραλίας. Τα «Παπαφλέσσεια» θα ξεκινήσουν στις 5.30 αύριο το απόγευμα και στους αγώνες θα λάβουν μέρος περίπου 100 αθλήτριες και αθλητές, 50 από την Ελλάδα και 50 από άλλες χώρες. Πρόσκληση στον κόσμο να παρακολουθήσει τους αγώνες έκαναν σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού, Τάκης Στασινόπουλος και οι εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών των αγώνων, αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Αδαμόπουλος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, αντιδήμαρχος Γιώργος Λαζαρίδης από τον Δήμο Καλαμάτας και αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Παύλος Κρανιώτης από το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.

 

«Είναι μια ιδιαίτερα σημαντική και συμβολική στιγμή για τον αθλητισμό της Μεσσηνίας και της ευρύτερης περιοχής μας. Στεκόμαστε με σεβασμό απέναντι σε μια μεγάλη διαδρομή, στα 70 χρόνια των Παπαφλεσσείων από την πρώτη διεξαγωγή των αγώνων το 1956» είπε ο κ. Στασινόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές και τους χορηγούς για τη στήριξη των φετινών αγώνων, ενώ επίσης ευχαρίστησε όλον τον κόσμο που αυτά τα 70 χρόνια των Παπαφλεσσείων κράτησαν ζωντανή και σε υψηλό επίπεδο τη διοργάνωση, τους αθλητές, τους προπονητές, τους ανθρώπους του συλλόγου, τους εθελοντές, τους φιλάθλους.

Η στήριξη των Παπαφλεσσείων είναι αυτονόητη, διότι ο αθλητισμός αποτελεί την καλύτερη διέξοδο για τους νέους και τις νέες αλλά και μέσω προβολής της περιοχής και στήριξης της οικονομίας, τόνισαν από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας, του Δήμου και του Επιμελητηρίου.

Η Ελίνα Χαντζή, από την Οργανωτική Επιτροπή των Παπαφλεσσείων, έκανε κάλεσμα στον κόσμο να πάει στο στάδιο και να παρακολουθήσει τους αγώνες, ενώ σημείωσε ότι φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, 30 νέοι και νέες αθλητές και αθλήτριες θα βρεθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους και θα ζήσουν πιο άμεσα την εμπειρία των αγώνων.

Ο Μπάμπης Βακαλόπουλος μίλησε για τους αθλητές με τις υψηλές επιδόσεις που θα λάβουν μέρος στους αγώνες και διαβεβαίωσε ότι θα σημειωθούν πολύ καλές επιδόσεις και θα υπάρξει έντονος συναγωνισμός, δίνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα αγωνίσματα.

Τέλος, ο Δημήτρης Πουλόπουλος, που συμμετέχει στη διοργάνωση των Παπαφλεσσείων τα τελευταία 40 χρόνια, τόνισε ότι αυτή η διοργάνωση ξεχωρίζει διεθνώς για τις εντυπωσιακές επιδόσεις που σημειώνονται στο άλμα εις μήκος, αναφέροντας συγκεκριμένα τα ρεκόρ που έχουν πετύχει ο Λούης Τσάτουμας, ο Αλεξάντερ Μένκοφ και το Μίλτος Τεντόγλου. Είπε ότι επιθυμεί το μέλλον των Παπαφλεσσείων να είναι ακόμη πιο σημαντικό, επισήμανε ωστόσο την άμεση ανάγκη για κατασκευή νέου ταρτάν.

Στ.Μ.