ECO BAT
Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2026 12:32

ΣΟΥΤ μας ακούνε… όσα και δε λέγονται και δεν γράφονται

ΣΟΥΤ μας ακούνε… όσα και δε λέγονται και δεν γράφονται

(…σχόλια, παραλειπόμενα, επίκαιρα, ειδήσεις, χιουμοριστικά, καυστικά…)

Μετά το Σαββίδη, το Μπούση, σειρά έχει ο Μαρινάκης να πει “μπράβο… φρούτα η Καλαμάτα...”;

Ή όχι λέτε;

Ο Ολυμπιακός παραμένει στο Λιμάνι το φαβορί. Δεν είναι όμως στα καλύτερά του. Αγωνιστικά η φορμαρισμένη Καλαμάτα αν μη τι άλλο, δε σας λέω θα νικήσει και τέτοια, ή δε θα χάσει, είναι αντίπαλος υπολογίσιμος.

Αν δουλέψει στα μειονεκτήματά της, αργή-βαριά άμυνα στην ανάπτυξη παιχνιδιού, αντίδραση στα στημένα, καλύτερη λειτουργία τερματοφύλακα-κεντρικών αμυντικών σε γεμίσματα στα καρέ, δυσκολίες δημιουργίας σε κοντρόλ παιχνίδι δε βλέπω το λόγο να μην είναι αυτή φέτος η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος.

Αν μάλιστα “κερδίσει”πραγματικά τον Ισλανδό θα είναι ακόμα πιο δυνατή μεσοεπιθετικά... Είδα αναρτήσεις όλη την εβδομάδα, μου άρεσε που εμφανίστηκε παθιασμένος.

Champion League έχει παίξει ο Σίγκουρτσον, γκολ στο Μπερναμπέου έχει βάλει επί της ΡΕΑΛ, στο Ολίμπικο επί της Ρόμα, είναι παικταράς. Θα δείξει αν ισχύει ότι είναι παίκτης ψυχολογίας...

 

Δικαίωση μεταξύ άλλων για Κυριάκο Ταβουλαρέα (φωτό). Όλα όσα συμβαίνουν στο μπάσκετ. Τον “έφαγαν” για να ελέγχουν πρόσωπα και καταστάσεις με τον... ξάδερφο και σε τοπικό επίπεδο. Λειτουργούσαν τα πράγματα, κατάντησαν μπάχαλο.

Έκανε δουλειά ο Κυριάκος, αυστηρός, σοβαρός, μεταξύ άλλων ανέδειξε τον Τσαμπούρη στη διαιτησία. Με ρωτάνε όλοι γι’ αυτόν αν υπάρχει εμπλοκή του στα μπάχαλο;

Ότι ξέρετε, ξέρω παιδιά... Παρακολουθούμε τις ειδήσεις.

 

Δεκαπέντε ώρες σερί οδήγηση ο παικταράς Τζόκιτς, για να έρθει από Σερβία Καλαμάτα, να περάσει ιατρικά τεστ, να υπογράψει, να ετοιμαστούν χαρτιά... πως δεν τους έμεινε στα χέρια από την κούραση.

“Τελειώσαμε...;” ρώτησε τους ανθρώπους της Kαλαμάτα Basket ο Τζόρτζε και κατέρρευσε από την κούραση. Ακόμα κοιμάται...

 

Καλή αρχή στην Καλαμάτα ΄80 Affidea, που με αξιώσεις ρίχνεται στην 3η της προσπάθεια για διάκριση στην κατηγορία.

Χωρίς δυο ανθρώπους λιγότερους παραγοντικά στις επάλξεις;

 

Αναγκαίο κακό (;) το ηλεκτρονικό φύλλο αγώνα. Σιμήτης κύριοι και στο ποδόσφαιρο. Εκσυγχρονισμός!!! Αλλιώς πρόστιμο από τα κέντρα των αποφάσεων, όσο καθυστερούσε η εφαρμογή του.

 

Νοσοκομείο βρήκε ο Βαζάκας (λέει) στον Παναργειακό. Δε με ξαφνιάζει καθόλου με τον Κούρο που είχανε. Είναι παράλληλα και μια καλή δικαιολογία ως αφετηρία, για την αλεπού των πάγκων. Το Γιώργαρο...

 

Εξειδικευμένη δουλειά στην προετοιμασία των Μεικτών ομάδων, με την προσφορά έργου από προπονητές (αφιλοκερδώς παρακαλώ) υπό το πλάνο πάντα του Ενωσιακού Μιχάλη Γεωργιόπουλου και τα αποτελέσματα θα δείξουν.

 

Με την ολοκλήρωση του Βαλκανικού (BVA CUP 2026) οι “Λύκοι” εξέφρασαν ευχαριστίες, μεταξύ άλλων στους “φιλάθλους που παρακολούθησαν τους αγώνες από κοντά, γεμίζοντας το Κλειστό!!!”.

Στα μισά καθίσματα που ήταν άδεια απαγορεύεται για κάποιο λόγο να κάθεσαι και έτσι δε λογίζονται στο μέτρημα;  

Έχω χάσει επεισόδια...;

 

Συνεργάτες του Ελευθερούδη (ανεπίσημα είπαμε είναι ο τεχνικός διευθυντής στη Μαύρη Θύελλα, ουσιαστικά και δυνατά... κινεί αυτός τα νήματα στην ομάδα με τις ευλογίες Πρασσά), εκπροσώπησαν την Καλαμάτα στο 11man Soccer Management.

Που η Π.Α.Ε. είχε ανακοινώσε στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός ισχυρού διεθνούς δικτύου συνεργασιών σε επίπεδο scouting και ανάπτυξης ποδοσφαιριστών και διεξήχθη 21 - 23 Οκτωβρίου στο Ντακάρ της Σενεγάλης. Με την παρουσία επίσης του Ολυμπιακού, της Ρεάλ Μπέτις, της Μπράγκα.

 

Έναν παραπάνω σύμβουλο να είχε σίγουρα μαζί του ο πρόεδρος Παναγιώτης Βασιλόπουλος στην ΕΠΣ Μεσσηνίας θα είχει το πάνω χέρι. Τον πρώτο λόγο. Έναν θέλει να φέρει τούμπα το σκηνικό στη διοίκηση.

 

Κωνσταντάρα και “Kάτι κουρασμένα παλικάρια” (ταινιάρα Θανάσηηηηηη...) θυμίζει το σκηνικό στο μπάσκετ όταν ο σπουδαίος Έλληνας κωμικός στο τέλος απευθύνεται στην αδερφή του και τη... σταυρώνει “και τί καλή κυρία και εσύ που ξημεροβραδιαζόσουνα...”.

Στην πρώτη εκλογή Λιόλιου άπαντες εκφράζονταν θετικά για το νέο που έρχεται στο άθλημα, να αλλάξει δεδομένα.

Δεν πέρασε καιρός πολύ που άρχισαν να πηδάνε από το καράβι ένας-ένας οι σοβαροί παράγοντες στο χώρο. Στη δεύτερη εκλογή το καθεστώς είχε στηθεί. Δεν έχανε με τίποτα. Η εξέλιξη δεν ξαφνιάζει κανένα.

 

Να μην αφήσουν να τελειώσει πρώτα το ματς στη Νίκαια... Αμάν.  Χτύπησαν τηλέφωνο όταν το 3-1 έγινε 3-3 “προπονητής είναι αυτός που χάνει τέτοιο ματς;”.

Στο 4-3 δεν έμαθα τί έγινε...

 

Ένα μεγάλο μπράβο στο Γιάννη Τάτση που παραιτήθηκε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς και δεν δέχτηκε να “λερωθεί” στο πρωτάθλημα της SL2. Παλικάρι...

 

Ο Αλεξέας δεν προχωράει η αξιολόγηση για παρατηρητής Α΄ παρ’ όλο που έκανε και ο ίδιος την προσπάθειά του... Το θέμα έτσι, φαίνεται να κλείνει για φέτος.

Με την είσοδο τελευταία Φλέσσα στους πίνακες διαιτητών Γ΄ Εθνικής και Σαρρίδη, Τσιμπουρίκου, ως βοηθών στην ίδια κατηγορία, η ΕΠΣ Μεσσηνίας ότι “πήρε, πήρε”.

 

Ο Αμανατίδης ήταν καιρό εκτός Ζακύνθου. Πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα η λύση της συνεργασίας των δυο πλευρών. Μίλαγε με το Φοίνικα Πολίχνης. Τελικά κατέληξε Παναχαϊκή αλλά το βλέπω προσωρινό.

Προπονητής στο Φοίνικα που ψάχνει προπονητή, ο Χαλιλάι που πέρυσι... πέρασε από τον πάγκο του Μιλτιάδη σε μια χρονιά που πήγε στράφι.

Είναι δεδομένο πως το μεγάλο φαβορί του Βορρά στη Γ΄ Εθνική για άνοδο στη SL2 είναι σε αναζήτηση αντικατάστασης στον πάγκο.

Δεν έκατσε του Αμανατίδη (ίσως έβαλε το χέρι της και μεγάλη ΠΑΕ της Θεσσαλονίκης), στο κάδρο μεταξύ άλλων ο Ακριτόπουλος.

Ακόμα και να κερδίσει η Πολίχνη το ντέρμπι της αγωνιστικής, όλα παραμένουν στον αέρα.

 

“Καλαμάτα Καλαθοσφαίριση” επίσημα η ονομασία της μπασκετικής σύμπραξης. Δηλαδή για συντομία ΚΚ... Το... Ε λείπει να πετάξει από τη χαρά του ο Σταύρος.

 

Μιλάει με Παναχαϊκή ο 17χρονος ανερχόμενος Μεσσήνιος μπακ Πλακουδάκης που είχε ένα πέρασμα από Λεβάντε (Ζάκυνθο), σύντομο όπως αποδεικνύεται. Θα τον είδε ο Αμανατίδης εκεί και του άρεσε η περίπτωση.

 

Ποιόν προπονητή, που παραδόξως η ομάδα του στο πρωτάθλημα πάει καλά, είναι ψηλά στην Α΄ Μεσσηνίας (...φουλ εμπειρία το ρόστερ), διορθώνουν στην προπόνηση οι παίκτες όταν τους δίνει εντολές;

 

Λένε για την Καλαμάτα που αδυνατεί να εξασφαλίσει στέγη σε παίκτες που έχουν έρθει για την Ακαδημία. Στο Λεβαδειακό νομίζετε η Π.Α.Ε. πληρώνει;

Για ρωτήστε παιδιά (και από Μεσσηνία!!!) που δοκιμάστηκαν και ικανοποίησαν όταν τους είπαν να μείνουν αλλά με έξοδα δικά τους.

 

Μέρες προπονείται ο Ντιαλό στον Τέλο Άγρα, νε ξαναβρεί τον καλό εαυτό του, να ενσωματωθεί στην ομάδα, θα αποκτηθεί με προοπτική να βοηθήσει στην επίθεση ο δυναμικός 32χρονος από τη Γουινέα (πρώην του Παναργειακού).

 

Το Γ.Σ.Γαργαλιάνων - Παναχαϊκή (το περυσινό) δεν το διάβασα στη λίστα... Δεν είναι στα σημαδεμένα, η εύννοια άλλωστε “κινήθηκε” αλλιώς. Μη το δένετε κόμπο υπέρ ποιάς ομάδας...

Πρώτη φορά δηλαδή, έχουν σφυρίξει έδρα;

 

Τελικά το περιβάλλον Ματίγια έβαλε “φρένο” στην ένταξη του παίκτη στο Μιλτιάδη. Οι δυο πλευρές μίλησαν. Ο πρόεδρος Μιχαλόπουλος, είχε σκοπό να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του και να τον φέρει Καλαμάτα.

Το έχουμε ξαναπεί αδικείται, πετάει τα λεφτά του σε βαρέλι χωρίς πάτο... Τα παιδιά του σπουδαίου κατά τα άλλα Ισπανού μέσου, φοιτούν σε Ισπανόφωνο σχολείο που υπάρχει μόνο στην Αθήνα.

Είδε και η γυναίκα του την πινέζα στο χάρτη, που πέφτει το Πυργάκι, ακόμα ουρλιάζει!!! Το “πιέζει” έτσι μέχρι εξαντλήσεως να ενταχθεί στον Εθνικό των εφοπλιστών ο Ματίγια.  

Στο Μιλτιάδη του Κουρμπανά είναι και ότι οι παίκτες... τρέχουν... Δεν τους αφήνει σε χλωρό κλαδί ο Κορίνθιος προπονηταράς.

 

Ο Μαντζούνης κάθε αγωνιστική στους Γαργαλιάνους είναι υπό αμφισβήτηση...

 

Υ.Γ. 1: Θα τολμήσει Βρούτσης να «θέτω τον δάκτυλον εις (επί) τον τύπον των ήλων» στο σύνολο των Ομοσπονδιών; Να «καθαρίζω τον κόπρο του Αυγεία»... Σε κάτι ευγενή αθλήματα λάμψης και ομορφιάς που λέει και ο ΠΑΠ να δείτε τί έχει γίνει...

 

Η μύγα…