Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016 13:37

Ο Σταύρος Μπένος για την “Αισθητική στην πολιτική”

Ο Σταύρος Μπένος για την “Αισθητική στην πολιτική”

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος είναι ο επόμενος προσκεκλημένος των Ανοιχτών Πανεπιστημιακών Σεμιναρίων που διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας Καλαμάτας - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας...

Στο πλαίσιο της ενότητας «Πολιτικός Λόγος» ο κ. Μπένος θα αναπτύξει το θέμα «Η αισθητική στην πολιτική». Η διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 30 Μαρτίου στις 7.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Πανεπιστημιακής Σχολής (κτήρια παλιού στρατοπέδου).
Υπεύθυνη συντονίστρια του προγράμματος των πανεπιστημιακών σεμιναρίων είναι η Ελένη Βολονάκη, επίκουρη καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας, στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Σύντομο βιογραφικό Σταύρου Μπένου
Ο Σταύρος Μπένος γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι τοπογράφος - μηχανικός 
- Δήμαρχος Καλαμάτας (1979 - 1990)
- Βουλευτής (Μεσσηνίας 1990 - 2004, Β΄ Αθήνας 2004 - 2007) και Υφυπουργός Πολιτισμού στη τελευταία κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου
- Υπουργός Πολιτισμού, Υπουργός Αιγαίου και Υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης στις κυβερνήσεις Κώστα Σημίτη 
Οι σημαντικότεροι σταθμοί στη διαδρομή του στη δημόσια σφαίρα είναι:
- Η ανασυγκρότηση της Καλαμάτας μετά τους καταστρεπτικούς σεισμούς του Σεπτεμβρίου του 1986 που βραβεύθηκε τόσο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Πολεοδόμων (πρότυπη και ανθρωποκεντρική πολεοδομική ανάταξη της Καλαμάτας) όσο και από την Europa Nostra (Διάσωση και ανάδειξη των μνημείων της πόλης)
- Η ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.)
- Η ίδρυση και λειτουργία του σωματείου «Διάζωμα»