Σάββατο, 23 Απριλίου 2016 13:13

Αφιέρωμα στη Μαρία Χαραμή με ομιλητή τον Σταύρο Θεοδωράκη

Αφιέρωμα στη Μαρία Χαραμή με ομιλητή τον Σταύρο Θεοδωράκη

ΚΑΛΑΜΑΤΑ
Στην διακεκριμένη κριτικό γεύσης και δημοσιογράφο Μαρία Χαραμή, η οποία έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2012, είναι αφιερωμένη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Απριλίου στο εστιατόριο «Η καντοίνα», στην κεντρική αγορά της Καλαμάτας...

Ομιλητές θα είναι ο δημοσιογράφος και πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης και ο δημοσιογράφος Άρης Μαλανδράκης. Θα συντονίσει η Μαρία Φλώρου. Ώρα: 8.00 μ.μ.

Η Μαρία Χαραμή γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στον Πειραιά. Όπως η ίδια έλεγε, σε μία από τις συνεντεύξεις της, από μικρή ήθελε να γίνει ηθοποιός ή μπαλαρίνα. Ειδικεύτηκε ως γευσιγνώστρια και προωθούσε με πάθος τα ελληνικά προϊόντα. Αγαπούσε υπερβολικά το θέατρο, την κλασική μουσική και τον κινηματογράφο. Έγραψε εννέα βιβλία με γραφή υψηλής αισθητικής. "Πανεπιστημιακές σπουδές γιοκ" είχε γράψει κάποτε για τον εαυτό της, αλλά όπως σημείωνε, "όλο και κάτι μαθαίνω". Στο βιογραφικό της έγραφε ότι "Η ευτυχία με απασχολεί εκ γενετής". Ήταν επί σειρά ετών αρθρογράφος στο ΒΗΜagazino, στο BHΜΑgourmet, στη ΒΗΜΑdonna, στο Βήμα.gr. Έζησε μια ολόκληρη ζωή γράφοντας για τη ζωή. Ήταν παντρεμένη με τον δικηγόρο Θάνο Τζαβέλα. Έφυγε από τη ζωή στις 19 Οκτωβρίου του 2012.
(Bιογραφικό από biblionet.gr).
Ανάμεσα στα βιβλία της:
«Η χαρά της ζωής» (Καστανιώτης 2010)
«Περί ορέξεως» (Καστανιώτης 2003)
«De gustibus» (Libro 1995)
«Κόκκορας κρασάτος» (Libro 1994)
«Οι χαρές του τραπεζιού» (Οδυσσέας 1998)