Σάββατο, 26 Μαϊος 2012 13:36

Κορυφαία συναυλία αύριο στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας με ένα βιολί Στραντιβάριους

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΦΑΡΙΣ
Συναυλίες σαν αυτή που θα πραγματοποιηθεί αύριο, Κυριακή, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, σπάνια γίνονται στην Ελλάδα. Κορυφαίοι μουσικοί θα παίξουν έργα κορυφαίων κλασικών συνθετών και μάλιστα ανάμεσα στα όργανα θα υπάρχει ένα βιολί στραντιβάριους, από αυτά που τον ήχο τους δεν μπορεί να φτάσει κανένα άλλο και που η αξία τους ανέρχεται σε εκατομμύρια ευρώ.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση θα γίνει κυρίως χάρη στο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών της «Φάρις», που κάνει εξαιρετικά σημαντική δουλειά.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσιάστηκε χθες από τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Αλέξανδρο Μπουφέα και άλλα μέλη της διοίκησης, τον πρόεδρο της Φάρις, Νίκο Μπασακίδη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Διονύση Μαλλούχο.
Τόσο ο Νίκος Μπασακίδης όσο και ο Διονύσης Μαλλούχος ευχαρίστησαν θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για τη έργο που προσφέρει, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου Αλέξανδρος Μπουφέας σημείωσε ότι σκοπός είναι η υποστήριξη των παιδιών της Φάρις, των εκπαιδευτικών και των καλλιτεχνικών διευθυντών. Ακόμη τόνισε ότι εάν είναι δυνατόν θα πρέπει να μην λείψει κανείς από την αυριανή συναυλία, γιατί πραγματικά είναι από αυτές που σπάνια γίνονται στη χώρα μας.
Η συναυλία θα ξεκινήσει στις 8:30 το βράδυ και τα έργα θα ερμηνεύσουν τρεις μουσικοί με σημαντική διεθνή καριέρα, ο δανοαμερικανός Λαρς Μπιόρνκερ, ευτυχής ιδιοκτήτης του βιολιού κατασκευής Αντόνιο Στραντιβάρι (1714) με το όνομα “YoldiMoldenhauer”, ο ρωσοσουηδός τσελίστα Λέο Βίνλαντ (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Κορώνης) και η πιανίστα Κατρίν Γκίσλινγκε από τη Δανία.
Οι τρεις μουσικοί που συνεργάζονται εδώ και χρόνια εμφανιζόμενοι σε μεγάλα φεστιβάλ μουσικής δωματίου της Ευρώπης,  θα παρουσιάσουν ένα πολύ ενδιαφέρον και απαιτητικό πρόγραμμα με δύο πιάνο-τρίο (Μπετόβεν, έργο 11 και Μπραμς έργο 87), καθώς και έργα Σοστακόβιτς, Σοπέν και Κράισλερ.
Με την ευκαιρία ο Διονύσης Μαλλούχος αναφέρθηκε στην αξία των βιολών Στραντιβάριους, σημειώνοντας ότι κανείς ακόμη δεν έχει κατορθώσει να ανακαλύψει το μυστικό που κάνει αυτά τα όργανα να βγάζουν τόσο μαγευτικούς ήχους. Επιπλέον παρατήρησε ότι αυτά τα όργανα είναι πλέον από τα ελάχιστα ασφαλή επενδυτικά «προϊόντα», γιατί η αξία τους μόνο αυξάνεται.
Η τιμή των εισιτηρίων ανέρχεται στα 10 ευρώ (γενική είσοδος) και 5 ευρώ (σπουδαστικό, μαθητικό, μειωμένο),. Τα έσοδα θα διατεθούν υπέρ των σκοπών του Συλλόγου Γονέων.
Στ.Μ.