Δευτέρα, 28 Μαϊος 2012 21:34

Στο Μέγαρο Χορού από φέτος παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Στο Μέγαρο Χορού από φέτος παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ 
ΕΣΠΑ ΦΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Οριστικά και αμετάκλητα, σε ενάμιση μήνα θα ανοίξουν για πρώτη φορά οι πύλες του Μεγάρου Χορού για να ανέβουν παραστάσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Την ανακοίνωση έκανε το μεσημέρι ο δήμαρχος, Παναγιώτης Νίκας, μεταφέροντας επίσης το καλό νέο για την ένταξη της διοργάνωσης στο ΕΣΠΑ, δηλαδή την επιχορήγηση του Φεστιβάλ με 500.000 ευρώ φέτος και άλλα τόσα του χρόνου.

Επίσης, το μεσημέρι συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Φάρις, το οποίο ενέκρινε τα έξοδα των ομάδων που θα δώσουν παραστάσεις στο Φεστιβάλ, καθώς και τα έξοδα για την παράλληλη εκδήλωση. Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ θα γίνει από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου.
Οι ομάδες που θα έρθουν φέτος, θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, καθώς εκκρεμούν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες.
Πάντως, μέλη του Διοικητικού Συμβούλιου επέμειναν ότι τα έξοδα πρέπει να συμπιεστούν όσο περισσότερο γίνεται, δεδομένης της γενικής οικονομικής κατάστασης. Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Κέντρου Χορού, Βίκυ Μαραγκοπούλου, διαβεβαίωσε ότι γίνεται κάθε προσπάθεια μείωσης του κόστους, τονίζοντας άλλωστε ότι πάντα οι δαπάνες που γίνονται είναι μικρότερες από όσες προβλέπει ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός.
Επίσης, κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Φάρις εγκρίθηκε η πραγματοποίηση των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που γίνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ και καθόρισε το ύψος των διδάκτρων, τα οποία θα είναι ελαφρώς μειωμένα.
Στ.Μ.