Δευτέρα, 09 Μαϊος 2016 12:43

“Πολιτική και λογοτεχνία” από τον Γιώργο Ανδρειωμένο

“Πολιτική και λογοτεχνία” από τον Γιώργο Ανδρειωμένο

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Με τον καθηγητή Νέας Ελληνικής Φιλολογίας Γιώργο Ανδρειωμένο συνεχίζονται τα Ανοιχτά Πανεπιστημιακά Σεμινάρια που διοργανώνει το Εργαστήριο Αρχαίας Ρητορικής και Δραματικής Τέχνης του Τμήματος Φιλολογίας Καλαμάτας - Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του γενικού θέματος «Πολιτικός λόγος», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας...

Η διάλεξη θα δοθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου στο αμφιθέατρο της πανεπιστημιακής σχολής (κτήρια παλιού στρατοπέδου), στις 7.00 το απόγευμα.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΟΜΙΛΗΤΗ
Ο Γιώργος Ανδρειωμένος (1964), αριστούχος πτυχιούχος του Τμήματος Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1986) και διδάκτορας του αγγλικού Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ (1991), είναι καθηγητής της Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (2008 κ.εξ.) και αναπληρωτής πρύτανη Διοίκησης και Προσωπικού του ίδιου Ιδρύματος (2013 κ.εξ.).
Έχει διατελέσει Ερευνητικός Εταίρος του Κέντρου Βυζαντινών, Οθωμανικών και Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μπέρμιγχαμ (1991-1992) και Επιστημονικός Συνεργάτης της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού (ΓΕΣ, 1993-1994), ενώ έχει διδάξει μαθήματα της ειδικότητάς του στο Πανεπιστήμιο Πατρών (ΠΤΔΕ, 1995-1997) και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο (ΤΞΓΜΔ και ΤΑΒ, 1997-2008), καθώς και σε άλλα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα της ημεδαπής και της αλλοδαπής (Σχολή Ξεναγών Ρόδου, Σχολή Αξιωματικών ΕΛΑΣ, Bosworth Tutors College [Northampton], Πανεπιστήμιο του Mainz).
Έχει λάβει σειρά υποτροφιών για την ολοκλήρωση των σπουδών του και την ενίσχυση ερευνών του. Επιπλέον, έχει διατελέσει, επί σειρά ετών, μέλος διαφόρων επιτροπών αξιολόγησης, μεταξύ των οποίων στο Συμβούλιο Εκπαιδευτικής Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, στο Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών και στην Κεντρική Επιτροπή των Πανελληνίων Εξετάσεων του ΥΠΕΠΘ, καθώς και στα Κρατικά Λογοτεχνικά Βραβεία του ΥΠΠΟ.
Έχει εποπτεύσει πέντε ολοκληρωμένες διδακτορικές διατριβές και έχει οριστεί συντονιστής του επιστημονικού προγράμματος «Ηράκλειτος», στο πλαίσιο του οποίου εκπονούνται οχτώ διδακτορικά στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, καθώς και διευθυντής του Διακρατικού ΠΜΣ για την Ειδική Αγωγή (σύμπραξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ιταλικού Πανεπιστημίου του Τορίνο).
Πολλές επιστημονικές εργασίες του έχουν κυκλοφορήσει αυτοτελώς ή έχουν δημοσιευτεί σε έγκυρα περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις του σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων και έχει δώσει πολυάριθμες διαλέξεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.