Πέμπτη, 12 Μαϊος 2016 12:49

“Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930”

Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Κώστας Νικολέας, Αλέκος Κολλιόπουλος, Εύη Γιαννακοπούλου Ευτυχία Δημητρακοπούλου, Κώστας Νικολέας, Αλέκος Κολλιόπουλος, Εύη Γιαννακοπούλου

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
Ένα μουσικό ταξίδι για μικρούς και μεγάλους, στο έργο τριών σπουδαίων δημιουργών, παρουσιάζει η Κοιν.Σ.Επ. «Πράματα και Θάματα» την Κυριακή 15 Μαΐου στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας...

Για το πρόγραμμα μίλησαν χθες σε συνέντευξη Τύπου μερικοί από τους συντελεστές της παράστασης: ο σκηνοθέτης Αλέκος Κολλιόπουλος, ο μαέστρος Κώστας Νικολέας, η μουσικός Ευτυχία Δημητρακοπούλου και η ηθοποιός, εκπρόσωπος της «Πράματα και Θάματα» Εύη Γιαννακοπούλου.
Στην παρουσίαση του έργου των τριών μεγάλων συνθετών (Μπαχ, Μασνέ, Πιατσόλα) με εκλαϊκευμένο τρόπο, αναφέρθηκε ο Αλέκος Κολλιόπουλος, επισημαίνοντας την αξιοποίηση και σύγχρονων τεχνών, όπως η video art ή ο χορός χιπ - χοπ.
Ο Κώστας Νικολέας και το μουσικό σύνολο «Μελίγυρις» σημειώνουν για την εκδήλωση: «Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν λίγα χρόνια, με τον “Πέτρο και το Λύκο” και την “Κυρία Ντο-ρε-μι” και πάντα με διπλό στόχο, αφ’ ενός μεν να εξοικειώσουμε το ευρύτερο κοινό, παιδικό και μη, με στοιχεία οργανογνωσίας, και αφ’ ετέρου να κάνουμε γνωστούς τους μεγάλους κλασσικούς συνθέτες, συνεχίζουμε τώρα ως μουσικό σύνολο “Μελίγυρις” και σε συνεργασία με την “Πράματα και Θάματα” Κοιν.Σ.Επ ανεβάζουμε το έργο “Ο Ερμής συναντά τον Μπαχ στο καφέ του 1930”.
Αυτή τη φορά παρουσιάζουμε τρεις σημαντικούς συνθέτες, τους Μπαχ, Μασνέ και Πιατσόλα, χρησιμοποιώντας και σύγχρονα εικαστικά στοιχεία και κυρίως ανιχνεύοντας πώς το έργο των συνθετών αυτών εμπνέει ακόμα και σύγχρονες καλλιτεχνικές δημιουργίες, επαληθεύοντας έτσι τη διαχρονικότητά τους. Παράλληλα εντάσσουμε στη δράση τα βιογραφικά στοιχεία των συνθετών, ώστε να γίνουν ερέθισμα και παράδειγμα καλλιτεχνικής δημιουργίας. Τέλος, βασισμένοι στο παραμύθι του Δ. Σαββόπουλου, που ο μύθος του παραπέμπει στη γέννηση της Μουσικής και των μουσικών οργάνων, ενοποιούμε το θέαμα, με στόχο να ψυχαγωγήσουμε με την ουσιαστική έννοια του όρου».

Πρόγραμμα
1. J.S. Bach: Σονάτα (Allegro-largo-allegro)
2. J. Massenet: Meditation από την Όπερα «Θαΐς»
3. A. Piazzola: Καφέ 1930
4. Κ. Νικολέας: O Ερμής και τα βόδια του Απόλλωνα. Μουσικό παραμύθι

Συμμετέχουν: 
Ορχήστρα δωματίου «Μελίγυρις»
Διεύθυνση ορχήστρας: Κώστας Νικολέας
Σκηνοθεσία: Α. Κολλιόπουλος
Μουσικοί: 
Θεανώ Αδαμοπούλου, φλάουτο με ράμφος
Ρούλα Αλαμάνου, πιάνο
Ευτυχία Δημητρακοπούλου, φλάουτο
Ελένη Κακοτυλημένου, κρουστά
Παντελής Κεραμίδης, βιολί
Γεώργιος Μίντζας, μπάσο, κλαρινέτο
Σοφία Τσόγκα, πιάνο
Αφήγηση: Παναγιώτα Ηλιοπούλου, Αλέκος Κολλιόπουλος
Παραγωγή: Κοιν.Σ.Επ. «Πράματα και Θάματα»

Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας
Κυριακή 15 Μαΐου, 8.30 μ.μ.
Είσοδος 5 ευρώ

M.N.