Δευτέρα, 30 Μαϊος 2016 18:42

Εργαστήριο δημιουργικής γραφής για παιδιά

ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ
Σε παιδιά από 8 έως 12 ετών απευθύνεται το Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής που διοργανώνει το καλαματιανό βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις» για το Σάββατο 11 Ιουνίου. Την επιμέλεια του εργαστηρίου θα έχει η Έφη Αγγελοπούλου, φιλόλογος - παιδαγωγός και το θέμα του είναι «Η φαντασία ως αφετηρία για δημιουργία!»...

Στην πρόσκληση σημειώνεται: «Φαντασία είναι η λέξη κλειδί για το πρώτο εργαστήριο της Συντροφιάς των Μικρών Δημιουργών. Μέσα από ασκήσεις γραπτές και προφορικές με κοινό παρονομαστή το παιχνίδι, καλλιεργούμε την φαντασία των παιδιών και την κάνουμε να ξεπηδά μέσα από τις λέξεις και τις ιστορίες τους. 
Προσεγγίζουμε τρεις ενότητες της δημιουργικής γραφής: Το διήγημα, το ποίημα και το παραμύθι. Στόχος μας είναι να αγαπήσει το παιδί πρώτα πρώτα την ανάγνωση και ύστερα να στραφεί στην γραφή και την δημιουργία, μια δημιουργία η οποία θα αποτελεί με τη σειρά της συνέχεια των αναγνώσεών τους, καθώς μέσα σε κάθε δημιουργό από εδώ και στο εξής, θα βρίσκουν τις δικές τους αφορμές για το δικό τους δημιουργικό και φανταστικό ταξίδι πάνω στο χαρτί. Ταυτόχρονα, θα βρεθούμε πιο κοντά σε τεχνικές γραφής όσον αφορά τις ενότητες που θα προσεγγίσουμε και θα γνωρίσουμε δημιουργούς των οποίων η έμπνευση θα περπατήσει συντροφιά με την δική μας.
Διάρκεια: 5.00 - 7.30 μ.μ., με διάλειμμα για χυμό.
Μετά το τέλος του εργαστηρίου, τα παιδιά θα πάρουν τον δικό τους φάκελο δημιουργικής γραφής, ως αφετηρία για τις ιστορίες τους, καθώς και τη βεβαίωση συμμετοχής τους στο εργαστήριο.
Κόστος εργαστηρίου: 6 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής στο «Βιβλιόπολις» και στο τηλέφωνο 27210 28828

*Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Λίγα λόγια για τη Συντροφιά των Μικρών Δημιουργών:
Ως συνέχεια της Συντροφιάς των Παραμυθιών, η Συντροφιά των Μικρών Δημιουργών είναι μια συντροφιά που απευθύνεται σε παιδιά από 8 έως 11 ετών και που ως στόχο έχει τη δημιουργική έκφραση των παιδιών μέσα από τα εργαστήρια που θα πραγματοποιηθούν. Συγγραφή, Τέχνες, Θέατρο, Παιχνίδι, είναι οι λέξεις κλειδιά για την συντροφιά αυτή. Καλή μας αρχή!».