Τρίτη, 21 Ιουνίου 2016 15:02

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα, το "καλλιτεχνικό σύστημα" και το "εφοπλιστικό λόμπι"

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα, το "καλλιτεχνικό σύστημα" και το "εφοπλιστικό λόμπι"

ΝΙΚΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 
Η επιτυχής διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, για το 2021, θα κριθεί και σε άλλα επίπεδα και όχι μόνο από την ποιότητα του φακέλου που θα υποβληθεί, υπαινίχθηκε χθες ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Αναφέρθηκε ειδικότερα στην υποψηφιότητα της Ελευσίνας, υποστηρίζοντας ότι έχει από πίσω της την υποστήριξη όλη της Αθήνας και του Πειραιά καθώς και του καλλιτεχνικού συστήματος, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά…

«Ο αγώνας που γίνεται και θα γίνει είναι πολύ μεγάλος και πολύ δύσκολος», τόνισε ο δήμαρχος κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που επεσήμανε και το εξής: «Σε πολιτικό επίπεδο θα μπορούσαμε να κεφαλαιοποιήσουμε το αποτέλεσμα της πρόκρισης στον τελικό. Κερδίσαμε πόλεις όπως ο Πειραιάς, η Λάρισα, ο Βόλος, τα Γιάννενα, η Κέρκυρα. Σε πολιτικό επίπεδο δεν μπορεί να μας καταλογίσει κάποιος κάτι. Θα ήταν όμως προδοσία στον αγώνα που γίνεται να το κάνουμε αυτό». 
Ο δήμαρχος επίσης απένειμε τα εύσημα στα στελέχη του Γραφείου Υποψηφιότητας, αυτά τα 30χρονα παιδιά, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «στάθηκαν απέναντι στο εφοπλιστικό λόμπι του Πειραιά και κέρδισαν».
Αποκάλυψε ακόμη ότι ο Έκτωρ Τσατσούλης, επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, ήταν η τρίτη επιλογή του για την ανάθεση του εγχειρήματος διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, καθώς ο Παναγιώτης Νίκας ανέφερε ότι είχαν προηγηθεί συζητήσεις σε προχωρημένο επίπεδο με δύο άλλα επιτελεία ειδικών ανθρώπων. Πάντως τόνισε ότι ο Έκτωρ Τσατσούλης ανταπεξήλθε με επιτυχία στην αποστολή που ανέλαβε.
Επίσης ο δήμαρχος τόνισε ότι «επ’ ουδενί δεν ανακατεύομαι στα θέματα των στελεχών του K:21», ενώ επανέλαβε ότι στο Δήμο υπάρχει ενότητα για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, σημειώνοντας ακόμα πως απέναντι στην αντιπολίτευση «εμείς πρέπει να κάνουμε υποχωρήσεις, να κλείνουμε το στόμα μας ακόμα και αν έχουμε δίκιο, να επιδιώκουμε τη συναίνεση, πάντα έχοντας την επίγνωση ότι αυτά που λέμε καταγράφονται και αξιοποιούνται από τρίτους».
Τέλος, ο κ. Νίκας τόνισε ότι τα οφέλη από την κατάκτηση του τίτλου θα είναι  πάρα πολύ σημαντικά για την Καλαμάτα, σημειώνοντας ότι θα είναι δύσκολο για την κυβέρνηση να αρνηθεί διεκδικήσεις χρηματοδότησης υποδομών της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Στ.Μ.