Σάββατο, 02 Ιουλίου 2016 18:30

Μια αντιπολεμική παράσταση από την Πειραματική Σκηνή

“ΕΙΡΗΝΗ”
Η οικονομική κρίση, ο πόλεμος, η προσφυγιά, οι ξεριζωμένοι που πνίγονται στη θάλασσα αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Όλα αυτά ώθησαν τα μέλη της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας να ανεβάσουν αυτό το καλοκαίρι την «Ειρήνη» του Αριστοφάνη, ένα έργο που πρωτοπαρουσιάστηκε το 421 π.Χ. αλλά δυστυχώς παραμένει επίκαιρο, όπως τόνισαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου και οι συντελεστές της παράστασης…

Ο αμπελουργός Τρυγαίος, απλός και τίμιος αγρότης, δεν αντέχει άλλο τις συμφορές από τον πόλεμο και αποφασίζει να ανέβει στον ουρανό καβάλα σ’ ένα σκαθάρι, που ο ίδιος έχει αναθρέψει γι’ αυτόν το σκοπό. Στόχος του να κάνει τα παράπονά του στο Δία και να ζητήσει ειρήνη…
Η πρεμιέρα θα δοθεί την Τετάρτη 6 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας, ενώ οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και το Σάββατο 9 Ιουλίου. 
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο, στο καφέ «…στο κύμα» και στο κατάστημα «Γκόνος».
Ενήλικες: 8 ευρώ, παιδιά, φοιτητές, άνεργοι: 5 ευρώ. 
Την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 7.30 μ.μ. θα δοθεί παράσταση στην Αρχαία Μεσσήνη. Ελεύθερη είσοδος με ειδική κάρτα σε συνεννόηση με την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Ναυλωμένο Πούλμαν: Κόστος 10 ευρώ. Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων: Τηλ. 2721021653, 6977437279, 6971540945.

Συντελεστές
Μετάφραση: Κώστας Βάρναλης
Σκηνοθεσία - χορογραφία: Όλγα Αλεξανδροπούλου
Μουσική: Χρήστος Λεοντής
Σκηνικά - κατασκευές: Κατερίνα Μηλιαρέση
Επιμέλεια κοστουμιών: Λέττα Πετρουλάκη
Διδασκαλία τραγουδιών: Κατερίνα Πετρουλάκη
Art video - φωτισμοί: Λεωνίδας Παπαδόπουλος
Αφίσα: Τζένη Ντεκελέ
Συμμετέχουν: Γιάννης Δίσκος, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Χάρης Παναγιωτόπουλος, Ρουμπίνη Αγγουρά, Φρόσω Ανδρειώτη, Σέβη Δημητρακοπούλου, Δημήτρης Κινινής, Παναγιώτης Μαυροειδής, Κωνσταντίνος Κωνσταντακόπουλος, Ειρήνη Κλαμπατσέα, Μαρίτα Αργυροπούλου, Έφη Αρχοντή, Κατερίνα Βασιλάκη, Νικολέττα Βασιλοπούλου, Παναγιώτα Βούλγαρη, Μαρία Γκέκα, Κανέλλος Δημητριάδης, Γωγώ Καλογεροπούλου, Ιωάννα Κινινή, Κωνσταντίνος Κουλόπουλος, Όλια Κουρούση, Γωγώ Μπάκα, Καλλιόπη Μπουζιάνη, Έλενα Μπούρα, Ηρώ Ξυνού, Λεωνιδία Παναγιωτοπούλου, Ιωάννα Παναγοπούλου, Ελένη Πανταζή, Νικόλας Παχτίτης, Αναστασία Πετροπούλου, Αριστείδης Σαμπάτης, Θανάσης Σουρίλας, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Μιλένα Στεργιούλη, Σταματίνα Φωτοπούλου, Γεωργία Φουρτούνη, Παναγιώτα Γεωργανά, Γιολάντα Μητάκη.
Μ.Ν.