Σάββατο, 30 Ιουλίου 2016 01:06

Ο Γιάννης Λειβαδάς βιογραφεί τον Μπλεζ Σαντράρ

ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ 
Με τη ζωή και το έργο του σημαντικού Γάλλου ποιητή Μπλεζ Σαντράρ καταπιάνεται στο καινούργιο του βιβλίο ο Καλαματιανός ποιητής, συγγραφέας και μεταφραστής Γιάννης Λειβαδάς, ο οποίος εδώ και χρόνια ζει στο Παρίσι - πολλοί Καλαματιανοί τον θυμούνται και από το θρυλικό βιβλιοπωλείο "Ενδοχώρα", το οποίο διατηρούσε στην οδό Ιατροπούλου...

Το βιβλίο του με τίτλο «Μπλεζ Σαντράρ, ένα βιογραφικό σκαρίφιμα» μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κουκούτσι».
Διάσταση: 13 Χ 18 εκ.
Σελίδες: 56
Τιμή: 6 ευρώ

«Ένας από τους απτόητους εκείνης της εποχής, και πιθανόν ο πιο σημαντικός, ήταν ο Μπλεζ Σαντράρ. Ο Σαντράρ που προέκτεινε το βάθος της γραφής και το μετέτρεψε σε ύψος, ο Σαντράρ που ξεμπρόστιασε την αφήγηση, ο Σαντράρ που αποκάλυψε μία μέχρι πρότινος απόκρυφη ποιητική διαχρονικότητα, η οποία δεν αναζητούσε λύσεις, αποτελούσε λύση. Ένας λογοτέχνης που δεν παραβίασε ανοιχτές πύλες, πιστεύοντας πως ένας ορισμός του απολεσθέντος «κέντρου» θα μπορούσε να αποκαταστήσει το ανθρώπινο δράμα. Ένας ποιητής που δεν ήρθε για να δώσει αλλά για να δοθεί» σημειώνεται στο δελτίο Τύπου των εκδόσεων Κουκούτσι.

«Με αυτό το βιβλίο, ο Γιάννης Λειβαδάς αποτίει φόρο τιμής σε ένα μεγάλο Γάλλο ποιητή, τον Μπλεζ Σαντράρ. Η πρώτη απόπειρα βιογραφήσεως του Σαντράρ στα ελληνικά, συνοδεύεται από σπάνιο φωτογραφικό υλικό. Από τις εκδόσεις Κουκούτσι κυκλοφορεί επίσης ο τόμος «Μπλεζ Σαντράρ, 23 ποιήματα και μία συνέντευξη».