Δευτέρα, 08 Αυγούστου 2016 18:52

Αμεροληψία ζητάει και ο δήμαρχος από το υπουργείο Πολιτισμού στον τελικό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Αμεροληψία ζητάει και ο δήμαρχος από το υπουργείο Πολιτισμού στον τελικό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

2021

Τη βεβαιότητα ότι το υπουργείο Πολιτισμού της χώρας θα συμμετέχει με αμεροληψία στη διαδικασία της επιλογής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, το 2021, εκφράζει με δήλωσή του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, μετά τη δήλωση του επικεφαλής του Γραφείου Υποψηφιότητας, Έκτορα Τσατσούλη, ότι υπάρχει κομματικό θέμα δεδομένου ότι η μεγάλη αντίπαλος της Καλαμάτας, η Ελευσίνα, έχει δήμαρχο και περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως η δήλωση του δημάρχου αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά στην ουσία όσων ειπώθηκαν την Παρασκευή, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις…

Σε σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας σημειώνονται σχετικά τα εξής: «Ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Ε. Νίκας, σχετικά με δημοσιεύματα που αφορούν στη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Για τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 γίνεται ένας μεγάλος αγώνας, στον οποίον μετέχουν η οργανωμένη πόλη μας και οι φορείς της, ανεξάρτητα από ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση.
Η επιτροπή επιλογής αποτελείται από εκπροσώπους διαφόρων κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μόνο 2 μέλη, σε σύνολο 12, εκπροσωπούν τη χώρα μας.
Στον πρώτο γύρο, όπου μετείχαν τόσες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Καλαμάτα, ουδείς έκανε λόγο για μεροληπτική κρίση ή για έλλειψη αντικειμενικότητας, όταν μάλιστα δεν προκρίθηκαν πόλεις όπως η Λάρισα, τα Γιάννενα, ο Πειραιάς.
Ο Δήμος Καλαμάτας είναι βέβαιος ότι και στην τελική επιλογή θα υπάρξει αντικειμενικότητα και αμεροληψία εκ μέρους της επιτροπής, καθώς και του Υπουργείου Πολιτισμού και των εκπροσώπων του.
Δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη για το αντίθετο.
Όσον αφορά στη Ρόδο, ειλικρινά χαιρόμαστε για το ξεπέρασμα των όποιων προβλημάτων (που είναι πιθανόν αναμενόμενα για όλους μας) και της ευχόμαστε καλή τύχη.

Ο Δήμος Καλαμάτας, το Γραφείο Υποψηφιότητας Kalamata21, οι φορείς είναι ενωμένοι για την επίτευξη του μεγάλου στόχου: το 2021 (200 χρόνια μετά την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης στην Καλαμάτα) η Καλαμάτα να είναι Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης».