Πέμπτη, 01 Δεκεμβρίου 2016 19:32

"Η βία κατά των γυναικών μας αφορά όλους"

Κάτια Μασουρίδου, Σπύρος Λαπιώτης Κάτια Μασουρίδου, Σπύρος Λαπιώτης

 

ΡΟΤΑΡΥ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΝ 
Εκδήλωση με θέμα τη «Βία και κακοποίηση των γυναικών» διοργανώνουν την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, στις 6.30 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, ο Ροταριανός Όμιλος και ο Σύλλογος Κυριών...

Για το θέμα θα μιλήσουν η Αγγελική Μαλαπέτσα, πρόεδρος του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών Μεσσηνίας, η Φωτεινή Χριστίνα - Γκιντώνη, αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας και ο Μάρκος Σκόνδρας, ψυχίατρος, πρόεδρος της Ακαδημίας Δικανικής Ιατρικής. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Κέλλυ Δημητρούλια.

Για ένα ευαίσθητο θέμα έκανε λόγο σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου ο Σπύρος Λαπιώτης, εκ μέρους του Ροταριανού Ομίλου Καλαμάτας, επισημαίνοντας ότι η βία ενάντια σε μια γυναίκα δεν αφορά μόνο το ίδιο το άτομο που τη δέχεται αλλά όλους μας. Κάλεσε δε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εισηγήσεις, γιατί ο κάθε ομιλητής, όπως είπε, θα παρουσιάσει το θέμα μέσα από το δικό του επάγγελμα, δίνοντας και κατευθύνσεις για τρόπους αντιμετώπισης.

Εκ μέρους του Συλλόγου Κυριών Καλαμάτας, η Κάτια Μασουρίδου σημείωσε ότι πρόκειται για μια εκδήλωση προσφοράς στον συνάνθρωπο, έτσι και ο Σύλλογος που εκπροσωπεί αποφάσισε να είναι συνδιοργανωτής. Αναφέρθηκε επίσης σε δράσεις προσφοράς του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών Συλλόγου Κυριών, από το 1910 που ιδρύθηκε από την Ευσταθία Κωστοπούλου, έως σήμερα. Μία από τις πιο πρόσφατες, είναι οι υποτροφίες σε 25 φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης κάθε χρόνο.

Μ.Ν.