Παρασκευή, 02 Δεκεμβρίου 2016 12:58

Χριστούγεννα με θέατρο στην Καλαμάτα

Οι σιδεράδες Οι σιδεράδες

 

ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΡΓΑ 
«La Cocinera», «Οι σιδεράδες», «Το καράβι με το φόβο», «Με αγάπη… Μάγια Μελάγια». Είναι οι τέσσερις παραστάσεις που έρχονται στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων, μετά από συνεργασία της εταιρείας «Όψεις Πολιτισμού» με τη δημοτική κοινωφελή επιχείρηση «Φάρις»…

 

Τετάρτη 21, Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 
«La Cocinera» (Η μαγείρισσα)" του Eduardo Machado

Παραμονή Πρωτοχρονιάς του 1959. Η βραδιά που ο Φιντέλ Κάστρο προελαύνει στην Αβάνα. Την ίδια εκείνη βραδιά, πολλοί υποστηρικτές του δικτάτορα Μπατίστα, μαζί και η εύπορη Άντρια με τον σύζυγο και το αγέννητο παιδί τους, ειδοποιημένοι από το καθεστώς που καταρρέει, εγκαταλείπουν άρον-άρον την Κούβα για να καταφύγουν στην ασφάλεια των απέναντι ακτών της Φλόριντα. Πριν φύγει, η Άντρια ορκίζει την πιστή μαγείρισσα της οικογένειας να μην εγκαταλείψει το αρχοντικό της, να διαφυλάξει άθικτη την περιουσία της οικογένειας και να μην επιτρέψει σε κανέναν να πατήσει το πόδι του εκεί μέχρι η Άντρια και η οικογένειά της να ξαναγυρίσουν. Η οικογένεια φεύγει και η Cocinera μένει πιστή στον όρκο της για τα επόμενα σαράντα χρόνια.
Την παράσταση σκηνοθετεί ο Λεωνίδας Παπαδόπουλος, με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στον ομώνυμο ρόλο. Συμμετέχουν: Μπάμπης Χατζηδάκης, Δώρα Θωμοπούλου, Μίλτος Σαμαράς, Μαρία Δερεμπέ
Ώρα: 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων
Πόρτα: 15 ευρώ γενική είσοδος, 12 ευρώ φοιτητικό - ανέργων

 

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου
«Οι σιδεράδες» του Μίλος Νίκολιτς

Τρεις σιδεράδες που τους χωρίζει ένας πόλεμος αλλά τους ενώνει ένα μυστικό. Ένας Σέρβος, ένας Ρώσος, ένας Γερμανός και ανάμεσά τους μια γυναίκα, αναζητούν τους γιους τους με φόντο τη μεταπολεμική Γερμανία. Μια βαλκάνια κωμωδία του Σέρβου Μίλος Νίκολιτς, ένα εγκώμιο στην ανθρώπινη ύπαρξη, μια απόδειξη πως όταν η αγάπη μιλά, το μίσος, τα όπλα, ο εθνικισμός σιγούν.
Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος 
Παίζουν: Ερμόλαος Ματθαίου, Ερνέστος Βουτσίνος,  Έφη Καραγιάννη, Αβραάμ Παπαδόπουλος
Ώρα: 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων
Πόρτα: 15 ευρώ γενική είσοδος, 12 ευρώ φοιτητικό - ανέργων

 

Δευτέρα 26, Τρίτη 27 Δεκεμβρίου
«Το καράβι με το φόβο»

Μια παράσταση για ένα γενναίο παλικάρι που ξεκίνησε να πάει να βρει το φόβο... και στο δρόμο του συνάντησε και δράκους και νεράιδες και φεγγάρια και φόβους και τρόμους και χαρά και πολλή αγάπη…
Είναι κακό να φοβόμαστε;  Ένα ταξίδι στα συναισθήματα, τη δύναμη και τη χρησιμότητά τους. Στο παραμύθι ανακαλύπτουμε πως ό,τι μας φοβίζει μας κάνει πιο δυνατούς, μας κάνει αυτό που είμαστε σήμερα, μας παρακινεί να ξεκινήσουμε το ταξίδι…
Η ομάδα θεάτρου lastrada και η ομάδα Θεατρική Λύση παρουσιάζουν «Το καράβι με το φόβο», ένα λαϊκό παραμύθι με ζωντανή παραδοσιακή μουσική και διαδραστικά παιχνίδια, σε σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Καλατζόπουλου.
Παραστάσεις: Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου (ώρα 15.30) και Τρίτη 27 Δεκεμβρίου (ώρες 12.00 και 15.30)
Τιμές εισιτηρίων: 8 ευρώ ενηλίκων, 5 ευρώ παιδικό 

 

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου
«Με αγάπη… Μάγια Μελάγια»

Η πολυτάραχη ζωή της θρυλικής τραγουδίστριας Μάγιας Μελάγια παρουσιάζεται επί σκηνής, με πρωταγωνίστρια τη Μίνα Χειμώνα.
Ο Τώνης Μαρούδας τη βάφτισε «Αυτοκράτειρα της Νύχτας». Τραγούδησε στα μεγαλύτερα θέατρα και κέντρα της Αθήνας. Όλοι σχεδόν οι άντρες ήταν ερωτευμένοι μαζί της. Οι θαυμαστές της ήταν από όλες τις τάξεις, από μεροκαματιάρηδες μέχρι βιομηχάνους και εφοπλιστές. Η Μάγια Μελάγια υπήρξε μία πραγματική σταρ και το απόλυτο sexsymbol στο ελληνικό μουσικό στερέωμα των δεκαετιών του ’50 και του ’60. Το περιβόητο περιστατικό με την Κατίνα Παξινού στην Επίδαυρο είναι χαρακτηριστικό της εκρηκτικής δημοφιλίας της.
Μέσα δεκαετίας ’50 και η Παξινού έπαιζε την Εκάβη στην Επίδαυρο. Στο θέατρο το αδιαχώρητο από τα αυτοκίνητα. Εξαιτίας αυτού του χαμού άργησε η Παξινού να φτάσει. Πήγε λοιπόν να περάσει για τα καμαρίνια και ο αστυφύλακας δεν την γνώρισε και δεν την άφηνε να περάσει.
- Απαγορεύεται, της λέει.
- Μα είμαι η Παξινού!, του λέει νευριασμένη.
- Κυρά μου, και η Μάγια Μελάγια να είσαι δεν περνάς!  
Δραματουργική επεξεργασία - σκηνοθετική επιμέλεια: Δημήτρης Χαλιώτης
Ώρα: 21.00
Τιμές εισιτηρίων:
Προπώληση: 12 ευρώ γενική είσοδος, 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων
Πόρτα: 15 ευρώ γενική είσοδος, 12 ευρώ φοιτητικό - ανέργων

 

Προπώληση εισιτηρίων
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Τ. 27210 - 87902
Βιβλιοπωλείο Όλα Χαρτί, Τ. 27210 - 63690
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 2310257218, 6934115555