Τετάρτη, 21 Δεκεμβρίου 2016 13:25

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ειδικό Σχολείο και δώρα από τους εργαζόμενους στον Καρέλια

ΚΑΛΑΜΑΤΑ 
Ήταν εξαιρετική η χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση που έδωσαν το πρωί οι μαθητές του ειδικού νηπιαγωγείου και ειδικού σχολείου Καλαμάτας. Με τους μαθητές να έχουν μπλέξει τον Άγιο Βασίλη σε διάφορες περιπέτειες ώστε κινδύνευσε να μην προλάβει να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά... Οι μαθητές του ειδικού σχολείου έδειξαν να περνούν υπέροχα, σε μια απαιτητική παράσταση που στήθηκε με μεγάλη προσπάθεια και από τους εκπαιδευτικούς.  Τα παιδιά χάρηκαν και από την ωραία πρωτοβουλία που πήρε το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Καρέλια, το οποίο τους προσέφερε δώρα που αγοράστηκαν από τους εργαζόμενους…

LYRAS-PAN-PARAGGINHS-NIK-LAGONIKAKOS-DHM-21-12-16.jpg
Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της καπνοβιομηχανίας Καρέλια Δημήτρης Λαγωνικάκος, Νίκος Παραγγίνης και Παναγιώτης Λύρας
Η χριστουγεννιάτικη γιορτή ξεκίνησε με τον διευθυντή του ειδικού σχολείου, Μανώλη Κωνστάνταρο, που καλωσόρισε τους γονείς των μαθητών και ευχαρίστησε θερμά τόσο το Σωματείο των Εργατοϋπαλλήλων της καπνοβιομηχανίας της Καλαμάτας όσο και μαθητές του 16ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, που ζήτησαν να παρακολουθήσουν την παράσταση έχοντας μεγάλη ευαισθησία και αγάπη για τους συμμαθητές τους στο ειδικό σχολείο.
Ο διευθυντής κ. Κωνστάνταρος μαζί με τις ευχές του υπογράμμισε την υποχρέωση της πολιτείας και της κοινωνίας να δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά, σημειώνοντας πάντως ότι η λειτουργία του ειδικού σχολείου είναι σε καλό επίπεδο. Επίσης ευχαρίστησε θερμά τους συναδέλφους του εκπαιδευτικούς, υπογραμμίζοντας ότι κάνουν κατάθεση ψυχής για να ανταπεξέλθουν στην ευθύνη που έχουν αναλάβει και τους έχει αναθέσει η πολιτεία. Επιπλέον ο κ. Κωνστάνταρος σημείωσε ότι είναι αισιόδοξος ότι τα κοινωνικά ζητήματα σχετικά με τις ειδικές ομάδες του πληθυσμού θα αντιμετωπίζονται με τον δέοντα τρόπο, μια αισιοδοξία που ανέφερε ότι πηγάζει κυρίως από την ευαισθησία που έχουν οι νεότερες γενιές.
KONSTANTAROS-MANOLHS-EIDIKO-SXOLEIO-21-12-16.jpg
Ο διευθυντής του Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας Μανώλης Κωνστάνταρος
Την χριστουγεννιάτικη παράσταση των μαθητών παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας Δημήτρης Οικονομόπουλος, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Μαρία Οικονομάκου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Ηλίας Γυφτέας.
Από το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Καπνοβιομηχανίας Καρέλια τα δώρα στους μαθητές του ειδικού σχολείου έφεραν ο πρόεδρος, Νίκος Παραγγίνης, ο γραμματέας Δημήτρης Λαγωνικάκος και το μέλος της διοίκησης Παναγιώτης Λύρας.
Όπως σημείωσε ο κ. Παραγγίνης, οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία της Καλαμάτας πήραν την πρωτοβουλία να προσφέρουν δώρα στα παιδιά του ειδικού σχολείου από επιθυμία να τα κάνουν να αισθανθούν μια επιπρόσθετη χαρά  αυτές τις γιορτινές ημέρες, αλλά και σε ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού έργου που επιτελούν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, το οποίο υπογράμμισε ότι πρέπει να υποστηρίζεται στο έργο του από την πολιτεία και τους φορείς.
Σημειώνεται ότι ακολούθως οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων της καπνοβιομηχανίας επισκέφθηκαν τους περιθαλπόμενους στη «Στέγη της Εκκλησίας» (πρώην Άσυλο Ανιάτων στα Γιαννιτσάνικα), επίσης για να προσφέρουν δώρα και ευχές για τις γιορτινές ημέρες.
Ακόμη, οι εργαζόμενοι στην καπνοβιομηχανία τις επόμενες ημέρες θα συγκεντρώσουν γάλα που θα το προσφέρουν σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Στ.Μ.