Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 18:01

Καυτή ατμόσφαιρα στη Μάχη της Βέργας…

Οι επικεφαλής της 120ΠΕΑ, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο πρόεδρος της Βέργας, Γιώργος Χειλάς Οι επικεφαλής της 120ΠΕΑ, του Λιμεναρχείου, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο πρόεδρος της Βέργας, Γιώργος Χειλάς

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
Κάτω από έναν αφόρητα καυτό ήλιο, που οπωσδήποτε θα δημιούργησε πρόβλημα σε πολλούς, εορτάστηκε το πρωί η 186η επέτειος της Μάχης της Βέργας. Ο Δήμος Καλαμάτας, παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις, δεν έχει διαμορφώσει ακόμη το χώρο του μνημείου κατά τρόπο ώστε ο εορτασμός του σημαντικού ιστορικού γεγονότος να γίνεται κάτω από υποφερτές συνθήκες.

Η γιορτή ξεκίνησε με δοξολογία στο μικρό ναό του Αγίου Νικολάου Αλμυρού, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μάνης, Χρυσόστομος.
Ακολούθησαν οι εκδηλώσεις στο μνημείο του Μανιάτη αγωνιστή, το οποίο έχει δημιουργηθεί δίπλα από το αλσύλλιο του Αλμυρού, εκεί που ξεκινούσε η μάνδρα στην οποία οι Μανιάτες αλλά και άλλοι αγωνιστές από διάφορες περιοχές σταμάτησαν και νίκησαν τον πανίσχυρο στρατό του Ιμπραήμ, το 1826, σε μια περίοδο όπου οι ήττες των Ελλήνων διαδέχονταν η μία την άλλη.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, Νικολίνα Λέκκα, ενώ ποιήματα απήγγειλαν μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Βέργας, καθώς επίσης παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και του χορευτικού ομίλου «Λεύκιππος».
Μεταξύ των επισήμων ήταν ο βουλευτής Δημήτρης Κουκούτσης, ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος, οι δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, Δυτικής Μάνης Δημήτρης Γιαννημάρας, Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, φυσικά ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Βέργας Γιώργος Χειλάς, εκπρόσωποι φορέων, στρατιωτικών αρχών και σωμάτων ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, η Δημοτική Κοινότητα Βέργας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος διοργάνωσαν για την επέτειο της Μάχης της Βέργας μια πολύ ωραία γιορτή στο Αλσύλλιο του Αλμυρού.
Στ.Μ.