Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012 20:49

Εξαιρετικοί οι νεαροί μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου και του Σουηδικού σχολείου

Εξαιρετικοί οι νεαροί μουσικοί του Δημοτικού Ωδείου και του Σουηδικού σχολείου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Εντυπωσιακοί, χωρίς υπερβολή, ήταν οι μαθητές της Σουηδίας και οι σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, στη μουσική πορεία που έκαναν χθες στο κέντρο της πόλης και στη συναυλία που έδωσαν στην Παραλία, γιορτάζοντας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.

Η 26μελής μαθητική μπάντα φιλαρμονικής από σχολείο της πόλης Finspång (έτος ίδρυσης 1943) και σπουδαστές του Δημοτικού Ωδείου καλαμάτας παιάνισαν στο Ιστορικό Κέντρο, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, στην Παραλία.
Όπως σημειώνει και η Δημοτική Επιχείρηση «Φάρις», «η φετινή Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής ένωσε στην Καλαμάτα σπουδαστές μουσικής από το Νότο της ηπειρωτικής Ελλάδας και το Νότο της Σουηδίας, σε μια κοινή κατάθεση πολιτισμού και συμβολική κίνηση αλληλεγγύης και προσφοράς».
Στην Παραλία ο κόσμος κατέκλυσε την Προκυμαία για να ακούσει και να χειροκροτήσει τους νεαρούς μουσικούς και απόλαυσε ένα πλούσιο μουσικό πρόγραμμα από παραδοσιακά σουηδικά τραγούδια, αλλά και ελληνικά (η Γερακίνα!), καθώς και εμβατήρια ή άλλα έργα για μπάντα, επιλεγμένα και προετοιμασμένα ειδικά για την ευκαιρία αυτή του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Μουσικής.