Παρασκευή, 03 Μαρτίου 2017 12:35

Εδραιώνεται η Καλαμάτα ως ναυταθλητικός προορισμός ναυταθλητικών διοργανώσεων

Χρήστος Τσάμης, Δημήτρης Κακαλίκας, Χάρης Βγενής Χρήστος Τσάμης, Δημήτρης Κακαλίκας, Χάρης Βγενής

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΙΙΑΣ 
Ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται την Κυριακή, στο ναυτικό στίβο της Καλαμάτας, το Περιφερειακό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας Νοτιοδυτικής Ελλάδας OPTIMIST-LASER 4,7, μια σημαντική από πολλές απόψεις ναυταθλητική διοργάνωση. Σημαντική για τους νεαρούς ιστιοπλόους που ανάλογα με τις επιδόσεις τους μπορούν να προκριθούν στην προ-εθνική ομάδα. Σημαντική για τους διοργανωτές Συλλόγους, τον Ναυτικό Όμιλο Καλαμάτας «Ποσειδών» και τον Ναυταθλητικό Σύλλογο «Αίολος», που συμπράττουν ξανά και έχουν πλέον κερδίσει την εμπιστοσύνη της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας για τη διοργάνωση όλο και πιο μεγάλων αγώνων. Σημαντική για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, που αναδεικνύονται ως εξαιρετικός ναυταθλητικός προορισμός για ναυταθλητικούς αγώνες…

Το πρόγραμμα του Περιφερειακού Πρωταθλήματος παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Κακαλίκας, ο εκπρόσωπος του ΝΟΚ Χρήστος Τσάμης και ο πρόεδρος του Αίολου Χάρης Βγενής, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι στους αγώνες λαμβάνουν μέρος 20 ιστιοπλοϊκοί Σύλλογοι με περίπου 150 αθλητές ηλικίας από 7 έως 17 ετών, συν άλλους 150 συνοδούς. Επιπλέον, ο Δημήτρης Κακαλίκας συνεχάρη τους δύο Συλλόγους για τη συνεργασία τους και την αποτελεσματική διεξαγωγή των διοργανώσεων που τους ανατίθενται, ενώ ευχήθηκε να αναλάβουν και μια πολύ πιο μεγάλη διοργάνωση. Επάνω σε αυτό ο Χρήστος Τσάμης σημείωσε ότι πράγματι έχει τεθεί ως στόχος των δύο Συλλόγων η συνδιοργάνωση ενός πολύ μεγάλου αγώνα, διεθνούς, πανευρωπαϊκού ίσως και παγκόσμιου!
Ακόμη ο εκπρόσωπος της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ευχαρίστησε θερμά το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υποστήριξη τους προκειμένου να γίνει το Περιφερειακό Πρωτάθλημα, ενώ ο Χρήστος Τσάμης τόνισε ότι Δήμος και Περιφέρεια έχουν ενστερνιστεί το όραμα των δύο Συλλόγων και συμβάλλουν ώστε να εδραιωθεί η Καλαμάτα ως ναυταθλητικός προορισμός για την πραγματοποίηση ναυταθλητικών αγώνων.
Ο Χάρης Βγενής ευχαρίστησε θερμά τους ανθρώπους των δύο Συλλόγων που όπως τόνισε προσφέρθηκαν με θέρμη να αφιερώσουν το τριήμερο για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, ενώ πρόσθεσε ότι το όφελος για την Καλαμάτα είναι μεγάλο από αυτές τις διοργανώσεις. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε πέρσι το καλοκαίρι, σημειώνοντας ότι ήρθαν στην πόλη 600 αθλητές και συνοδοί για πέντε ημέρες και κατά τις εκτιμήσεις από τη παραμονή τους δημιουργήθηκε ένας τζίρος 110.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι το Σάββατο και την Κυριακή οι αγώνες θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί, ενώ οι καιρικές συνθήκες κρίνονται ως ιδιαίτερα ευνοϊκές.
Στ.Μ. 

Ακολουθεί βίντεο της DroneGr από τη συνέντευξη

Πολυμέσα