Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2012 03:48

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τo Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Ξεκίνησε η προπώληση εισιτηρίων για τo Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Άρχισε από την Παρασκευή 29 Ιουνίου στο Πνευματικό Κέντρο, Αριστομένους 33, η προπώληση εισιτηρίων για τις παραστάσεις του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, που θα διεξαχθεί από 12 έως και 19 Ιουλίου. Το βασικό πρόγραμμα θα λάβει χώρα στο αμφιθέατρο του Κάστρου και την Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ, ενώ και φέτος θα υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο σε διάφορα σημεία της πόλης.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται τις ώρες: 10:00 - 13:00 και 18:30 - 21:00 καθημερινά (εκτός Κυριακής και απογεύματος Σαββάτου) στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Καλαμάτας.
Πληροφορίες για εισιτήρια και αγορά μέσω πιστωτικών καρτών (VISA και MASTERCARD): Τηλ. 27210 84525 και 87229. Φαξ: 27210 80938, τις παραπάνω ημέρες και ώρες.
Τιμές εισιτηρίων:
- 20 και 12 ευρώ (μειωμένο / φοιτητικό και β΄ ζώνη περιορισμένης ορατότητας) για όλες τις παραστάσεις στο αμφιθέατρο του Κάστρου.
- 15 και 12 ευρώ (μειωμένο / φοιτητικό) για όλες τις παραστάσεις στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, εκτός από τις παραστάσεις «Yelp Dance Co. - Μαριέλα Νέστορα - ΑΜ-Ι» και «Yvonne Rainer: Trio A και άλλες χορογραφίες με την Pat Catterson»: 10 και 8 ευρώ (μειωμένο / φοιτητικό).
- Ειδική τιμή για τους συμμετέχοντες στο Σεμινάριο και τα Εργαστήρια του Φεστιβάλ: 10 ευρώ για όλες τις παραστάσεις, εκτός από τις «Yelp Dance Co. - Μαριέλα Νέστορα - ΑΜ-Ι» και «Yvonne Rainer: Trio A και άλλες χορογραφίες με την Pat Catterson»: 8 ευρώ.
Για την έκδοση μειωμένων εισιτηρίων καθώς και για την είσοδο με αυτά στο θέατρο, απαιτείται η επίδειξη των αντίστοιχων αποδεικτικών.

Μια γεύση από τις παραστάσεις…

«Panorama» του Φιλίπ Ντεκουφλέ, με την ομάδα DCA. Για τρίτη φορά στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ο διάσημος πλέον Γάλλος χορογράφος, με χιούμορ και αυτοσαρκασμό, αναδιφεί στις καλύτερες στιγμές του 30χρονου έργου του. Το σύμπαν του καλλιτέχνη, γεμάτο από παράξενα πλάσματα που ξεφυτρώνουν στη σκηνή ή ίπτανται, αλλά και από τον έντονο ενθουσιασμό του για τις παλιές αναζητήσεις της κινούμενης εικόνας, τις πρώτες μέρες του κινηματογράφου, το τσίρκο των ακροβατών και των κλόουν, θα πλημμυρίσει τη σκηνή με θεαματικές εικόνες.
Αμφιθέατρο Κάστρου, Πέμπτη 12/7 και Παρασκευή 13/7, 10.00 μ.μ.

«Press» του Πιερ Ριγκάλ, με την ομάδα Compagnie Derniere Minute (φωτο). Στην παράσταση του επίσης Γάλλου χορογράφου, βλέπουμε το σύγχρονο άνθρωπο να πιέζεται από τις καταστάσεις, μεταφορικά, αλλά και κυριολεκτικά, αφού βρίσκεται στην «πρέσα» ενός χώρου, που συνεχώς μικραίνει! Διερευνώντας τη σχέση της κοινωνίας μας με την «πίεση» ή αλλιώς με τη «σύνθλιψη», ο Ριγκάλ δημιουργεί μια παράσταση γεμάτη έξυπνες εικόνες και νόημα.
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Σάββατο 14/7, 9.00 μ.μ. και Κυριακή 15/7, 8.00 μ.μ.

«Exit/Exist» του Γκρέγκορυ Μακόμα, με την ομάδα Vuyani Dance Theatre. Ο Νοτιοαφρικανός καλλιτέχνης δημιουργεί μια παράσταση για τη μνήμη και την Ιστορία, που μας ζητά να σταματήσουμε για μια στιγμή και να κοιτάξουμε πίσω, να παρατηρήσουμε τη γενναία στάση ενός προγόνου για να μπορέσουμε ν’ ατενίσουμε το μέλλον με άλλο βλέμμα. Για να μας οδηγήσει εκεί, επανεφευρίσκει τη μαγεία που έχει η γλώσσα των ποιητικών εικόνων και της μουσικής.
Αμφιθέατρο Κάστρου, Κυριακή 15/7, 10.00 μ.μ.

«Τune In» της Λίας Χαράκη, με την ομάδα .pelma.liaharaki. Το σόλο «Tune In» της Κύπριας χορογράφου και ερμηνεύτριας, είναι μια σπουδή πάνω στο πώς μια μινιμαλιστική, επαναληπτική κίνηση μπορεί να γεννήσει συναίσθημα στον ερμηνευτή και κατ’ επέκταση στο θεατή.
«Autogoal #5» της Σοφίας Μαυραγάνη, με την ομάδα fingersix. Η χορογράφος καταπιάνεται με αυτοσαρκασμό και σπιρτάδα με το θέμα της σχέσης αθλητή - προπονητή. Ποιος έχει το πάνω χέρι;
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Δευτέρα 16/7, 9.00 μ.μ.

«Α-Μ Ι» της Μαριέλας Νέστορα, με την ομάδα Yelp Dance Co. Η παράσταση έχει ως θέμα το πώς «διαβάζει» ο θεατής την κίνηση των χορευτών στη σκηνή, από την απλή κατανόησή της μέχρι τη δημιουργία εικόνων από τον ίδιο με αφορμή αυτό που βλέπει.
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Τετάρτη 18/7, 10.00 μ.μ.

«Trio A» της Υβόν Ράινερ. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές του φετινού προγράμματος είναι, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η παράσταση της Aμερικανίδας χορεύτριας και χορογράφου Πατ Κάττερσον, που θα ερμηνεύσει το Trio A (1966) της Υβόν Ράινερ. Το Trio A δημιουργήθηκε και πρωτοπαρουσιάστηκε μέσα στο μυθικό περιβάλλον της Judson Church από μια καλλιτέχνιδα που επηρέασε όσο λίγοι την εξέλιξη των πραγμάτων στην πρωτοπορία της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1960, σημαδεύοντας, παρά τη σύντομη διάρκειά του, την ιστορία του σύγχρονου χορού. Στην παράσταση της Πατ Κάττερσον θα παρουσιαστούν τρεις παλαιότερες εκδοχές: Forward (1966), Facing (1999, με τη συμμετοχή της Καλαματιανής Σάνιας Στριμπάκου) και Retrograde (1970). Την ίδια βραδιά θα παρουσιαστεί με δώδεκα συμμετέχοντες του Εργαστηρίου η χορογραφία της Υβόν Ράινερ We shall run (1963) - μια σύνθεση που θέτει ερωτήματα πάνω στη συλλογική κίνηση, καθώς οι ερμηνευτές τρέχουν σε διάφορες κατευθύνσεις πάνω σε διαφορετικά αλλά προκαθορισμένα μοτίβα, υπό τους ήχους του Ρέκβιεμ του Μπερλιόζ. Το κοινό θα έχει επίσης την ευκαιρία να δει μια πρόσφατη ταινία της Ράινερ πάνω σε μια χορογραφία της για/και με τον Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ.
Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο, Πέμπτη 19/7, 8.00 μ.μ.

«Era poVera» της Πατρίσια Απέργη, με την ομάδα «Αερίτες». Era poVera, εποχή φτωχή - εποχή αληθινή. Η νέα δημιουργία της Πατρίσια Απέργη ερευνά το πώς λειτουργούν οι άνθρωποι μέσα στον αστικό λαβύρινθο των δρόμων. Η πόλη, το σώμα και οι μνήμες της, οι κατοικήσεις και τα φαντάσματά της, ο αγώνας επιβίωσης γίνονται το πρωτογενές υλικό της ομάδας. Οι χοροί του δρόμου συναντούν το σύγχρονο χορό, η απορία γίνεται οργή και η οργή βρίσκει το δρόμο της για να εκφραστεί: μια δυναμική παράσταση με καλλιτεχνική αλλά και πολιτική άποψη.
Αμφιθέατρο Κάστρου, Πέμπτη 19/7, 10.00 μ.μ.