Τρίτη, 04 Απριλίου 2017 12:48

Ημερίδα με τη συμμετοχή της αστυνομίας για τη δωρεά μυελού των οστών στην Καλαμάτα

ΑΝΟΙΞΕ ΛΙΣΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΟΤΩΝ 
Λίστα εθελοντών δοτών μυελού των οστών άνοιξε χθες, σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Καλαμάτας, από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος». Κατά την ημερίδα έγινε ενημέρωση από ειδικούς γιατρούς για το ευαίσθητο αυτό θέμα, ενώ τιμήθηκε ο αστυνομικός Νικόλαος Ζωγράφος, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, ως εθελοντής δότης αστυνομικός, που έχει προχωρήσει στη δωρεά μυελού των οστών…

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου της αστυνομίας, «η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Μεσσηνίας και ο Σύλλογος Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος», συνδιοργάνωσαν χθες (03-04-2017) στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, ημερίδα με θέμα «Εθελοντές Δότες Μυελού των Οστών- Μαζί μπορούμε να κάνουμε τη λευχαιμία παρελθόν».
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος, στο Διοικητήριο Καλαμάτας, πραγματοποιήθηκαν ομιλίες από τον Διευθυντή Αιματολογίας του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, ιατρό Ιωάννη Αδαμόπουλο και από τον Διευθυντή της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών και του Κέντρου (ενημέρωσης & προσέλκυσης) Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Πανεπιστημίου Πατρών «Χάρισε Ζωή», καθηγητή Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη, για το θέμα της δωρεάς μυελού των οστών και την θεραπεία της λευχαιμίας και άλλων παθήσεων του αίματος.
Η ημερίδα απευθυνόταν σε δημότες της περιοχής αλλά και αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευαίσθητο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών.
ASTYNOMIA-MYELOS-OSTON-04-04-17.jpgΣτην ημερίδα παρευρέθησαν εκπρόσωπος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μεσσηνίας, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Ελένη Αλειφέρη, η βουλευτής Μεσσηνίας κ. Παναγιώτα Κοζομπόλη, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου Υποστράτηγος Δημήτριος Τριγώνης,  ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Αστυνομικός Διευθυντής Παναγιώτης Πούπουζας, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου Καλαμάτας, ιατρός-χειρούργος, Δημοτικός Σύμβουλος και υπεύθυνος σε θέματα υγείας του Δήμου Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των Στρατιωτικών Αρχών, των λοιπών Σωμάτων Ασφαλείας και Συλλόγων και Ενώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.  
Επίσης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας, τιμήθηκε ο Αρχιφύλακας Νικόλαος Ζωγράφος, που υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Λακωνίας, ως εθελοντής δότης Αστυνομικός, που έχει προχωρήσει στη δωρεά μυελού των οστών.
Η Ελληνική Αστυνομία, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών, συμμετείχε και συνδιοργάνωσε την ημερίδα, με στόχο την ενημέρωση και αφύπνιση πολιτών και αστυνομικών, για να ενισχυθεί ο εθελοντισμός για δότες μυελού των οστών.
Δεκάδες ήταν οι αστυνομικοί και λοιποί παρευρισκόμενοι, που άμεσα ανταποκρίθηκαν και αφού συμπλήρωσαν το έντυπο με τα απαραίτητα στοιχεία, ακολούθησαν την προβλεπόμενη διαδικασία ελέγχου για να ενταχθούν στη λίστα των Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών».