Παρασκευή, 05 Μαϊος 2017 12:08

Προβολές του Φεστιβάλ Μηδέν στην Αθήνα

Προβολές του Φεστιβάλ Μηδέν στην Αθήνα

TWIXTlab 
Στο εργαστήριο TWIXTlab συμμετέχει για δεύτερη χρονιά, αυτό το Σαββατοκύριακο 6 και 7 Μαΐου, το Διεθνές Video Art Φεστιβάλ Μηδέν με έδρα την Καλαμάτα. Το ευρύτερο ερευνητικό πλαίσιο έχει τίτλο Art, Anthropology & the everyday” (Τέχνη, Ανθρωπολογία και Καθημερινότητα), ενώ το Φεστιβάλ Μηδέν θα παρουσιάσει μια επιλογή ενοτήτων βιντεοτέχνης, που έχουν ως θέμα διαφορετικές εκδοχές της «ανθρώπινης κατάστασης» και σύγχρονων ανθρωπολογικών ζητημάτων, όπως η «εξωτικοποίηση», το -παγκόσμια επίκαιρο- προσφυγικό ζήτημα, αλλά και ανθρώπινες ιστορίες (αφηγηματικές ή αφαιρετικές) που μας ενώνουν...

Για την παρουσίαση αυτή, το Μηδέν έχει προσκαλέσει επίσης τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Γερμανικού Φεστιβάλ CologneOFFWilfried  Agricola  De  Cologne, προκειμένου να παρουσιάσει μια επιλογή από το projectRefugee Film  Collection”.

Πρόγραμμα:

Σάββατο, 6 Μαΐου (20.30)

–  Exoticizing/Exoticised  (επιμέλεια: Σοφία Γρηγοριάδου)
–  No  return  (επιμέλεια:  Wilfried  Agricola de Cologne, επιλογή από το projectThe Refugee Film Collection  –  W:OW  Project  –  We Are One World”)

Κυριακή, 7 Μαΐου (20.30)

–  Home Sweet Home  (επιμέλεια: Μάρθα Ζούπα)
–  The story of…  (επιμέλεια: Μαργαρίτα Σταυράκη)

Το Σάββατο, στην έναρξη του διημέρου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του προγράμματος και συζήτηση μετά τις προβολές, με τη Γιούλα Παπαδοπούλου (ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Μηδέν), τη Σοφία Γρηγοριάδου (επιμελήτρια του Μηδέν και ιδρυτικό μέλος του  TWIXTlab) και του  Wilfried Agricola De  Cologne (ιδρυτή και καλλιτεχνικού διευθυντή του  CologneOFF  και του  Art Video Koeln).

Πληροφορίες για το  TWIXTlab  και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε εδώ:  https://twixtlab.wordpress.com/
Διεύθυνση: Εμπεδοκλέους 19, Παγκράτι (πλατεία Βαρνάβα), Αθήνα

Πληροφορίες για το  The Refugee  Film  Collectionhttp://refugee.engad.org/

Μπορείτε να δείτε ή να κατεβάσετε το πλήρες πρόγραμμα του διημέρου εδώ:  http://www.festivalmiden.gr/miden-screenings-twixtlab-athens/