Δευτέρα, 08 Μαϊος 2017 10:46

Ο Δημήτρης Πλατανιάς στο Ηρώδειο με τον “Τροβαδούρο” του Βέρντι

Ο Δημήτρης Πλατανιάς στο Ηρώδειο με τον “Τροβαδούρο” του Βέρντι

ΕΘΝΙΚΗ ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ 
Στην όπερα «Ο Τροβαδούρος», από τα σημαντικότερα έργα του Τζουζέπε Βέρντι, που ανεβάζει η Εθνική Λυρική Σκηνή, θα πρωταγωνιστήσει αυτό το καλοκαίρι ο διεθνώς καταξιωμένος Καλαματιανός βαρύτονος Δημήτρης Πλατανιάς. Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 21 Ιουλίου, ενώ θα ακολουθήσουν παραστάσεις στις 23, 25 και 27 του μήνα στον ίδιο χώρο...

«Στον Τροβατόρε, όλα διαδραματίζονται ανάμεσα στη φωτιά και στο φεγγαρόφωτο, ανάμεσα στη φλόγα του πάθους που καίει στα σωθικά και των τεσσάρων βασικών χαρακτήρων, και στο ψυχρό φως του φεγγαριού, που φωτίζει ακραίες καταστάσεις. Κείμενο και μουσική μοιάζουν με σύνοψη των στερεοτύπων του είδους. Η υπόθεση, γεμάτη απρόσμενες ανατροπές, περιλαμβάνει δύο αδέλφια, τα οποία δεν γνωρίζουν τη συγγένειά τους και εμφανίζονται ερωτευμένα με την ίδια γυναίκα. Πρόσωπο κλειδί είναι μία Τσιγγάνα, που έριξε στη φωτιά ένα παιδί προκειμένου να εκδικηθεί για τον άδικο θάνατο της μητέρας της: από λάθος ήταν το δικό της» σημειώνεται στο πρόγραμμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η μουσική διεύθυνση της παράστασης είναι του Μίλτου Λογιάδη.
Σκηνοθεσία - σκηνικά - κοστούμια - φωτισμοί: Στέφανο Πόντα
Αναβίωση σκηνοθεσίας: Πάολο Τζάνι Τσέι
Διεύθυνση χορωδίας: Αγαθάγγελος Γεωργακάτος
Ο Δημήτρης Πλατανιάς ερμηνεύει το ρόλο του Κόμη ντι Λούνα και θα εμφανιστεί στην πρεμιέρα 21 και στις 23 Ιουλίου. Στις 25 και 27 στον ίδιο ρόλο εμφανίζεται ο Δημήτρης Τηλιακός.
Στην ιταλική γλώσσα, με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους
Τιμές εισιτηρίων: €25, €45, €55, €60, €85, €100
Φοιτητικό, παιδικό: €15
Η προπώληση ξεκινά από Δευτέρα 8 Μαΐου
Πληροφορίες: nationalopera.gr