Παρασκευή, 12 Μαϊος 2017 13:19

Δωρεάν σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στην Costa Navarino και φέτος

Δωρεάν σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας στην Costa Navarino και φέτος

ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΠΕΤΑΝ ΒΑΣΙΛΗ 
Για πέμπτη συνεχή χρονιά διοργανώνει δωρεάν τα Σεμινάρια Μεσσηνιακής Γαστρονομίας τo Ίδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή από τις 15 έως τις 26 Μαΐου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας…

Μέσα από τα σεμινάρια, το κοινό και οι επαγγελματίες της εστίασης θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σημαντικά οφέλη της Μεσσηνιακής Διατροφής καθώς και για σημαντικά ζητήματα του τομέα της εστίασης. Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes της Costa Navarino, στις 29, 30 και 31 Μαΐου.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση και η γνωριμία των συμμετεχόντων με την ιδιαίτερηπαραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας, εστιάζοντας στην ποικιλία των εκλεκτών τοπικών προϊόντων που παράγονται στην περιοχή. Το πρόγραμμα του τριήμερου σεμιναρίου περιλαμβάνει τόσο θεωρητική όσο και πρακτική εκπαίδευση. Δίπλα σε σημαντικούς επαγγελματίες του χώρου, όπως ο Άγγελος Καλλιντέρης (Complex Executive Chef, Costa Νavarino), ο Νίκος Φωτιάδης (Executive Chef και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Ελληνικού Διατροφικού Πολιτισμού και Γαστρονομίας) και η Αδαμαντία Ηλιοπούλου (Chef και Ιδιοκτήτρια στο εστιατόριο “ΘάΜα”), οι συμμετέχοντες θα αποκομίσουν μοναδικές εμπειρίες, αλλά και πολύτιμες συμβουλές και γνώσεις. Οι καταξιωμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα μοιραστούν με τους συμμετέχοντες τοπικές μεσσηνιακές συνταγές, χρησιμοποιώντας πάντα υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, συνδυασμένες με σύγχρονες γαστρονομικές γεύσεις και μεθόδους μαγειρέματος. Στο θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης θα αναλυθούν θέματα που αφορούν στην κοστολόγηση μενού από τον Παναγιώτη Κουρέντα, καθηγητή επισιτισμού (Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde), και στο σωστό συνδυασμό κρασιών και συνταγών από τη Μαρία Νέτσικα, χημικό, οινολόγο και δημοσιογράφο οίνου. Τέλος, ο Νίκος Φωτιάδης θα δώσει χρήσιμες συμβουλές για την ορθή προετοιμασία του καταλόγου ενός εστιατορίου.  

Σημειώνεται ότι τα σεμινάρια απευθύνονται κυρίως σε επαγγελματίες μάγειρες, chefs, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων καθώς και εργαζόμενους πάσης φύσης σχετικά με τον κλάδο. Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Για δηλώσεις συμμετοχής στα φετινά Σεμινάρια οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Γεωργία Παλόγλου (Επιμελητήριο Μεσσηνίας) στα τηλέφωνα 27210 62218, 27210 62200 τις ώρες 9.00 - 15.00. Για ώρες εκτός γραφείου μπορούν να επικοινωνούν στο 6986 689093. Η συμμετοχή είναι εφικτή μόνο κατόπιν προεγγραφής.
Πληροφορίες: cvf.gr