Τετάρτη, 07 Ιουνίου 2017 09:51

Εντυπωσίασε η έκθεση του Παναγιώτη Σοφικίτη στην Αθήνα

Εντυπωσίασε η έκθεση του Παναγιώτη Σοφικίτη στην Αθήνα

Ο Παναγιώτης Σοφικίτης ξεναγεί τους επισκέπτες της έκθεσης

ΜΙΚΡΟΝΑΥΠΗΓΙΚΗ
Άνθρωποι της τέχνης και της πολιτικής, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί από Καλαμάτα, Σκόπελο και Αθήνα, βρέθηκαν την Τρίτη το απόγευμα στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, για τα εγκαίνια της έκθεσης του Παναγιώτη Σοφικίτη «Σαν καλοτάξιδο σκαρί»…

Τα 23 μοναδικά χειροποίητα ομοιώματα πλοίων της ελληνικής παραδοσιακής ναυπηγικής, που παρουσίασε ο φιλόλογος ο οποίος ζει στην Καλαμάτα με την οικογένειά του, αλλά κατάγεται από τη Σκόπελο, εντυπωσίασαν κυρίως για την έμφαση στη λεπτομέρεια και την εξαιρετική τους πιστότητα. Στην ανάδειξή τους βοήθησε ιδιαιτέρως το στήσιμο της έκθεσης με τη φροντίδα της επιμελήτριας του Μουσείου Νατάσας Καστρίτη.

Ανάμεσα στους επισκέπτες ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρος Μπένος, ο Χρήστος Λεοντής με τη σύζυγό του Ουρανία Μπασλή, κ.ά.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γεν. Γραμματέας του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου Ιωάννης Μαζαράκης-Αινιάν, ο δήμαρχος Καλαμάτας και ο δημιουργός των έργων. Ακολούθησε ξενάγηση στα έργα από τον Παναγιώτη Σοφικίτη.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Από Τρίτη έως Κυριακή: 09:00 - 14:00
Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα
Είσοδος ελεύθερη