Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017 10:05

“Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια”

ΒΙΒΛΙΟ 
Το βιβλίο του Χρήστου Τούβε «Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια» παρουσιάζεται τη Δευτέρα 31 Ιουλίου στις 9.00 το βράδυ, στο Στέκι Πολιτισμού και Γεύσεων «Μπουκαδούρα». Θα προλογίσουν οι ψυχολόγοι, Γιώτα Παπαγεωργίου και Έφη Πολίτη, ενώ το συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει η δημοσιογράφος Βίκυ Βετουλάκη. Αποσπάσματα θα διαβάσει η φιλόλογος Ξένια Αλεξανδροπούλου και για το βιβλίο του θα μιλήσει η ίδιος ο συγγραφέας...

Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός παιδιού μ' έναν παππού και δείχνει τη γέννηση, εξέλιξη και ωρίμανση μιας σχέσης ζωής. Είναι ένα εγχειρίδιο ζωής μυθιστορηματικού τύπου με πολλά στοιχεία ψυχολογίας και είναι αφιερωμένο στην τρίτη ηλικία. Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Γιάννης Γαβαλάς, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Ρίτσο και τον Νίκο Καββαδία.

Σε μια αλάνα της Σικελίας, ένα νεαρό παιδί, ο Ροντρίγκο Παλάσιο, δείχνει να έχει μια ιδιαίτερη αδυναμία στον κύριο Φράντσε ή αλλιώς στο σοφό παππού της γειτονιάς του, που τον συμβουλεύει και τον καθοδηγεί. Μέρα με τη μέρα, ο κύριος Φράντσε μαθαίνει στον Ροντρίγκο, με τη μορφή μικρών διηγήσεων και ιστοριών, το νόημα της ζωής. Η επιρροή του είναι τόσο μεγάλη, που τελικά ο Ροντρίγκο καταλήγει ακόμη και στα βαθιά γεράματα να τον σκέφτεται έντονα, ξεκινώντας τη συγγραφή ενός βιβλίου με τίτλο “Της Ζωής Τα Παράξενα Παιχνίδια”, για να τηρήσει την υπόσχεση που του έδωσε κάποτε.

Ο Χρήστος Τούβε κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική δουλειά. Είναι κάτοχος πτυχίων Λογιστικής, Management και Μεταπτυχιακού Διπλώματος MBA στη Διοίκηση Επιχειρήσεων.