Κυριακή, 06 Αυγούστου 2017 12:24

Ο χαρακτήρας του Δήμου Μεσσήνης μέσα από διαφορετικές φωτογραφικές ματιές

Ο νικητής του διαγωνισμού φωτογραφίας του Δήμου Μεσσήνης Τάσος  Καυκάς Ο νικητής του διαγωνισμού φωτογραφίας του Δήμου Μεσσήνης Τάσος Καυκάς

ΑΠΟΝΟΜΗ ΒΡΑΒΕΙΩΝ
Εξαιρετικά επιτυχημένη, φάνηκε από το αποτέλεσμα, ήταν η ιδέα και πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης να διοργανώσει διαγωνισμό φωτογραφίας για την ανάδειξη της αίσθησης που αφήνει στον καθένα η περιοχή και ιδιαίτερα το υγρό της στοιχείο, τα ποτάμια της. Χθες έγινε η απονομή των βραβείων στους νικητές του διαγωνισμού και είναι χαρακτηριστικό, για την ποιότητα των φωτογραφιών, ότι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ο χαράκτης και ζωγράφος Τάκης Κατσουλίδης, δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από τον αριθμό των συμμετοχών στο διαγωνισμό (περίπου 300) και από το πόσο ωραίες ήταν οι περισσότερες φωτογραφίες. Οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν παρουσιάστηκαν σε έκθεση κατά τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου του πρώην Ειρινοδικείου και έχει πραγματικά μεγάλο ενδιαφέρον το πόσες διαφορετικές πτυχές για το χαρακτήρα του Δήμου Μεσσήνης αποτυπώνονται στις φωτογραφίες διαφορετικών φωτογράφων...


Τα τρία πρώτα βραβεία κέρδισαν οι Τάσος Καυκάς, Δημήτρης Φουσιάνης και Παναγιώτς Μουτζούρης. Η φωτογραφία που κρίθηκε ως καλύτερη δείχνει την κίνηση και τη ζωντάνια ενός μικρού παιδιού που κλωτσάει την άμμο σε μια παραλία του Δήμου.
_1011944.JPG
Ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης με την αντιδήμαρχο Γωγώ Παναγοπούλου και τον ζωγράφο και χαράκτη Τάκη Κατσουλίδη
Η απονομή έγινε από το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γωγώ Παναγοπούλου που ήταν και η ψυχή αυτού του διαγωνισμού σε ό,τι αφορά τους αιρετούς του Δήμου καθώς και από τον Τάκη Κατσουλίδη. Σημειώνεται ότι το διαγωνισμό υποστήριξε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μεσσήνης.
Τέλος επισημαίνεται ότι στο διαγωνισμό έλαβε μέρος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης, τον οποίο οι εκπρόσωποι του Δήμου Μεσσήνης ευχαρίστηκαν ενώ εκείνος τόνισε ότι η Μεσσήνη είναι περιοχή που ασκεί έλξη σε ανθρώπους.
Στ.Μ.