Πέμπτη, 07 Δεκεμβρίου 2017 18:56

Εκδηλώσεις και ετοιμασίες από το Δήμο Καλαμάτας για τα πιο όμορφα Χριστούγεννα

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η ΦΩΤΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΕΝΤΡΟΥ
Μετρά ήδη η αντίστροφη μέτρηση ώστε να μπει και επίσημα η πόλη της Καλαμάτας στη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων, με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, η οποία θα γίνει στις οχτώ το βράδυ της Παρασκευής στην κεντρική πλατεία. «Η πόλη μας θα είναι φέτος πιο όμορφη και πιο οργανωμένη, ίσως περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά», τόνισε το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, σε συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, καθώς και οι εκδηλώσεις των πολιτιστικών σχημάτων του Δήμου...

Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι ύστερα από προσπάθειες του Δήμου η Καλαμάτα έχει καταστεί πλέον προορισμός και για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων, με επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, ιδιαίτερα από την Αθήνα και κάτω. Σημείωσε ότι υπάρχουν ήδη στοιχεία από τις κρατήσεις στα ξενοδοχεία, τα οποία δείχνουν ότι θα έρθουν επισκέπτες.

Ο κ. Νίκας απεύθυνε κάλεσμα σε όλους προκειμένου να προσέλθουν στην αυριανή γιορτή στην κεντρική πλατεία για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, όπως και στις υπόλοιπες ανάλογες εκδηλώσεις που θα γίνουν το Σάββατο στο λιμάνι, την άλλη εβδομάδα στο Βιοτεχνικό Πάρκο, τις επόμενες ημέρες στα δημοτικά διαμερίσματα.

Επίσης σημείωσε ότι στην κεντρική πλατεία θα λειτουργήσουν τα σπιτάκια στα οποία οι σύλλογοι και οι φορείς θα πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις τους, στην Κεντρική Αγορά πραγματοποιούνται διάφορες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, ενώ στο σιδηροδρομικό σταθμό θα λειτουργήσει το χριστουγεννιάτικο χωριό με ένα ωραίο παγοδρόμιο.

Ολοκληρώνοντας ο δήμαρχος ευχήθηκε «μέσα από την καρδιά μου καλά Χριστούγεννα, ευτυχισμένα! Καλή υπομονή για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε! Έχουμε λάβει πρόνοια και για τους φτωχούς ανθρώπους και για να υπάρχει αλληλεγγύη και ζεστό φαγητό για όλο τον κόσμο, ώστε αυτά τα Χριστούγεννα να τα περάσουν όλοι έστω με ένα χαμόγελο».

Ακολούθησαν ανάλογα καλέσματα και ευχές από την πρόεδρο της Φάρις, Αναστασία Μπελογιάννη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ανδρέα Καραγιάννη που σημείωσε ότι στο λιμάνι, στην κεντρική προκυμαία, η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου, ενός έλατου που ήρθε από τον Ταΰγετο, θα γίνει στις οχτώ το βράδυ του Σαββάτου και θα πλαισιωθεί με μουσικές από τη Φιλαρμονική και το Μουσικό Σχολείο και με πολλά κεράσματα για όλους. Σημείωσε επίσης ότι έχει γίνει περιποίηση στην κόμη των δέντρων της παραλίας καθώς και στολισμός τους και κάλεσε τον κόσμο να συμπεριλάβει στις επιλογές του για τις χριστουγεννιάτικες βόλτες και την παραλία και τα καταστήματά της.

Ακολούθως ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, αφού κάλεσε τους γονείς με τα παιδιά να ευχαριστηθούν αυτές τις ημέρες μαζί, σημείωσε ότι για τη φετινή εορταστική περίοδο έχουν διοργανωθεί δύο ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις, πέρα από τις συνηθισμένες, όπως είπε χαρακτηριστικά. Η μία ανέφερε ότι είναι συναυλία που θα γίνει το Σάββατο 16 Δεκέμβρη, με τον κορυφαίο κιθαρίστα Κώστα Κοτσιώλη και το κουαρτέτο εγχόρδων L’ anima, με τίτλο «Από τον Vivaldi στους Beatles». Όπως σημείωσε, η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας. Η δεύτερη θα γίνει την Παρασκευή 22 Δεκέμβρη με το «Μελίφωνο» και το κουϊντέτο ξύλινων πνευστών «Αίολος». Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις των σχολών της Φάρις, του Δημοτικού Ωδείου, της Σχολής Χορού και του Εικαστικού Εργαστηρίου, αυτή θα γίνει στις 21 Δεκέμβρη στο Πνευματικό Κέντρο.

Ακολούθως ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας, Γιάννης Σόλαρης, σημείωσε ότι μαθητικά σχήματα του σχολείου θα συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων στην κεντρική πλατεία και στο λιμάνι. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Δήμο και το δήμαρχο για τη προσφορά μουσικών οργάνων για τη μπάντα του Μουσικού Σχολείου.

Στη συνέχεια μίλησαν για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν η Δημοτική Σχολή Χορού και το Εικαστικό Εργαστήρη οι καλλιτεχνικοί διευθυντές τους, Θωμαΐς Σταμούλη και Παναγιώτης Λαμπρινίδης αντίστοιχα. Μαθητές της Σχολής Χορού θα παρουσιάσουν χορευτικό πρόγραμμα στις 21 Δεκέμβρη, ενώ σπουδαστές του Εικαστικού θα παρουσιάσουν έργα τους από τους πρώτους μήνες των σπουδών τους στο Εργαστήρι την ίδια ημέρα και για δύο εβδομάδες.

Τέλος ο μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής, Κώστας Νικολέας σημείωσε ότι πέρα από τη συμμετοχή σε διάφορες εκδηλώσεις η Φιλαρμονική στις 28 Δεκέμβρη θα συνεργαστεί με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και θα παίξει ζωντανά μουσική κατά την προβολή ταινίας του Τσάρλι Τσάπλιν, ενώ στις 29 Δεκέμβρη θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για τα Παιδικά Χωριά SOS.
Στ.Μ.