Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2018 19:21

Την Παρασκευή το πρώτο πάρτι του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Σε ρυθμούς καρναβαλιού ξεκινάει να μπαίνει, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η Καλαμάτα. Όπως ανακοίνωσαν το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι της Καρναβαλικής Επιτροπής, την Παρασκευή, στις εφτά το βράδυ, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, θα πραγματοποιηθεί το 1ο πάρτι του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού. Και με το πάρτι αυτό θα ξεκινήσει και η έκθεση των στολών των καρναβαλικών γκρουπ στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου, τα οποία μέχρι τώρα είναι 15…

Ο πρόεδρος της Καρναβαλικής Επιτροπής, δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Γιαννόπουλος, σημείωσε ότι στο πάρτι της Παρασκευής θα δοθεί η ευκαιρία στους φίλους τους καρναβαλιού να συναντηθούν, να συζητήσουν τις ιδέες τους για τη φετινή διοργάνωση. Υπενθύμισε ότι η επίσημη έναρξη του 6ου Καλαματιανού Καρναβαλιού θα γίνει την επομένη της γιορτής της Υπαπαντής, στις 3 Φλεβάρη, με μεγάλη γιορτή στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας.

Η Λίτσα Κελαδίτου ενημέρωσε ότι το γραφείο της Καρναβαλικής Επιτροπής θα ξεκινήσει τη συνεχή λειτουργία του την Τετάρτη και θα είναι ανοιχτό καθημερινά από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή, από τις δέκα το πρωί μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι και από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις 8:30 το βράδυ. Σημείωσε ότι όσοι θέλουν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το γραφείο μπορούν να καλούν στον αριθμό 2721018130.

Το μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής, δημοτική σύμβουλος Χρύσα Λιάππα, τόνισε ότι ο χρόνος περνάει, οι απόκριες φέτος είναι νωρίς και οι ενδιαφερόμενοι να λάβουν μέρος στο Καλαματιανό Καρναβάλι θα πρέπει έγκαιρα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Το επίσης μέλος της Καρναβαλικής Επιτροπής και εθελόντρια, Σολάνζ Στεφάνου κάλεσε τον κόσμο να συμμετέχει εθελοντικά στην προετοιμασία και την πραγματοποίηση του Καλαματιανού Καρναβαλιού και σημείωσε ότι έχουν ήδη συσταθεί εθελοντικές ομάδες που αναλαμβάνουν δουλειές που πρέπει να γίνουν.
Στ.Μ.