Κυριακή, 14 Ιανουαρίου 2018 10:45

Οι συγκρούσεις και ο ρόλος των γονέων σε αυτές

Οι συγκρούσεις και ο ρόλος των γονέων σε αυτές

ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ 10ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Για τη σωστή διαχείριση συγκρούσεων που σημειώνονται στο οικογενειακό περιβάλλον θα μιλήσουν ειδικοί, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, στις έξι το απόγευμα, στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας…

Ο τίτλος του θέματος είναι «Οι συγκρούσεις και ο ρόλος των γονέων σε αυτές» και η εκδήλωση, που αποτελεί το τρίτο μέρος ενός ενημερωτικού κύκλου, διοργανώνεται από το Σύλλογο γονέων και Κηδεμόνων, σε συνεργασία με το Τμήμα Ένταξης και την Επιτροπή Διαχείρισης της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, «σκοπός μας είναι η ενημέρωση των γονέων για το πως οι διάφορες συγκρούσεις που υπάρχουν στο οικογενειακό πλαίσιο, μπορούν να είναι εύκολα διαχειρίσιμες από τους γονείς και το σχολείο. Παράλληλα θα ευαισθητοποιηθούμε γύρω από το τρόπο με τον οποίο τα παιδιά εκπέμπουν σήματα κινδύνου και με ποιο τρόπο θα πρέπει να τα διαχειριστούμε. Τέλος θα αναλύσουμε το ρόλο του πατέρα τη σημασία της πατρικής λειτουργίας στην ισορροπημένη ανάπτυξη παιδιών και εφήβων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

18.00: ΕΝΑΡΞΗ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

18.05-18.10: ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18.15- 18.45: «Εκείνες οι μικρές και συθέμελες, φανερές και αθέατες, αθόρυβες και θυελλώδεις Μάχες που δίνει το παιδί μας…»

Α.Ρουμελιώτου, Επιμελήτρια Ανηλίκων Δικαστηρίου Καλαμάτας, Κοινωνική Λειτουργός

18.45-19.15: «Πατρικός Ρόλος και Πατρική Λειτουργία»

Λακιώτης Γρηγόρης, Παιδοψυχίατρος Παιδιών& Εφήβων, εκπαιδευόμενος της Ελληνικής Εταιρείας Ψυχαναλυτικής Ψυχοθεραπείας Ομάδας.

19.15: Συζήτηση – ερωτήσεις».