Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018 01:10

Το Δημοτικό Ωδείο και η Καλαμάτα θα τιμήσουν την σπουδαία Νέλλη Σεμιτέκολο

Η Νέλλη Σεμιτέκολο με τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Σφέτσα Η Νέλλη Σεμιτέκολο με τον βιολοντσελίστα Κωνσταντίνο Σφέτσα

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ Η «ΑΝΟΙΞΗ ΤΩΝ ΠΛΗΚΤΡΩΝ»
Είχαν ρωτήσει σε μια συνέντευξη πριν από χρόνια τη Νέλλη Σεμιτέκολο «διαπλάθει η μουσική τον χαρακτήρα;» και η απάντησή της ήταν «όχι. Θυμάμαι τους ναζί». Πάντως η ίδια η Νέλλη Σεμιτέκολο με την αξία της, τη δουλειά της, το κύρος της δεν έμαθε απλά μουσική σε πάρα πολλούς Καλαματιανούς και πολλές Καλαματιανές αλλά σίγουρα επηρέασε και στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους. Είναι από τις σημαντικότερες πιανίστριες της Ελλάδας, διεθνώς γνωστή, είναι καθηγήτρια στο Δημοτικό Ωδείο περισσότερα από 30 χρόνια, είναι μια σπουδαία προσωπικότητα που τιμάει την πόλη. Και η πόλη, μέσω του Δημοτικού Ωδείου, θα εκφράσει την ευγνωμοσύνη της προς το πρόσωπό της με μια εξαιρετική βραδιά που διοργανώνεται για τα τέλη του Μάη, ενώ ο φετινός κύκλος συναυλιών «Άνοιξη των Πλήκτρων» είναι αφιερωμένος σε εκείνη…

Τις ανακοινώσεις αυτές έκανε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φάρις.

Η Νέλλη Σεμιτέκολο διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο από το 1985. Στη μουσική βραδιά του Μάη θα έρθουν για να την τιμήσουν και όσοι έχουν διατελέσει καλλιτεχνικοί διευθυντές του Δημοτικού Ωδείου. Αναμένονται ο Γιώργος Κουρουπός, ο Νίκος Ξανθούλης, ο Μηνάς Αλεξιάδης, ο Διονύσης Μαλλούχος.

Ο φετινός κύκλος της «Άνοιξης των Πλήκτρων» θα ανοίξει τον Μάρτιο και στο πρόγραμμα έχουν περιληφθεί εννέα συναυλίες που θα γίνουν στο Πνευματικό Κέντρο και στο Δημοτικό Ωδείο. Η μία συναυλία θα γίνει από την ίδια τη Νέλλη Σεμιτέκολο, τον Απρίλιο. Συναυλίες θα δώσουν ακόμη ο Θοδωρής Τζοβανάκης, ο Ιγκόρ Πέτριν, η Ερατώ Αλακιοζίδου, η Μαρία Παπαπετροπούλου, ο Κώστας Γαλάνης, ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ο Χρήστος Ντανάκας, ο Στάθης Γυφτάκης, ο Λουκάς Γεώργας, η Νίκολα Κατούντα, η Πόπη Μαλαπάνη και άλλοι.

Ο Στάθης Γυφτάκης τόνισε ότι το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας δεν θα είχε φτάσει στο υψηλό επίπεδο στο οποίο βρίσκεται σήμερα αν δεν είχε συνεργαστεί με τόσο κορυφαίους καλλιτέχνες όπως η Νέλλη Σεμιτέκολο. Μιλώντας γενικότερα για το Δημοτικό Ωδείο πρόσθεσε ότι η καταξίωσή του έχει πάρει διεθνείς διαστάσεις και ειδικότερα ανέφερε ότι υπάρχουν φτασμένα μουσικά ιδρύματα από την Ευρώπη που απευθύνονται στο Ωδείο και προτείνουν συνεργασίες σε εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό επίπεδο.
Στ.Μ.