Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018 18:52

Απτόητη η Μεσσήνη ξεφάντωσε, σατίρισε, συνέχισε να γράφει ιστορία…

Απτόητη η Μεσσήνη ξεφάντωσε, σατίρισε, συνέχισε να γράφει ιστορία…

ΥΠΟ ΒΡΟΧΗ ΤΟ 158ο ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΜΕΣΣΗΝΗΣ
Υπό βροχή αλλά απτόητη, η Μεσσήνη έγραψε σήμερα το 158ο κεφάλαιο της ιστορίας του τοπικού καρναβαλιού, το οποίο και παραδοσιακά στοιχεία διατηρεί αλλά και τις σύγχρονες τάσεις ακολουθεί. Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος εμφανίστηκε σχολιάζοντας το μεγάλο σκάνδαλο της εποχής «Novartis». Εμφάνιση που προσέλκυσε όλα τα βλέμματα, ιδίως τα ανδρικά, ήταν και αυτή της Αναστασίας Γιούσεφ, που σχεδόν γυμνή χόρεψε ξέφρενα επάνω στο άρμα της. Το βραβείο του καλύτερου καρναβαλικού πληρώματος κέρδισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεσσήνης, ενώ υπήρξαν συμμετοχές και από την Καλαμάτα…

Το 158ο Καρναβάλι Μεσσήνης άρχισε με χαιρετισμό από το δήμαρχο, Γιώργο Τσώνη και ακολούθως μίλησε μπροστά στους επισήμους ο βασιλιάς καρνάβαλος, ο οποίος περιέλαβε για μια ακόμη φορά τους κυβερνώντες, καταδικάζοντας την υποκρισία τους και τη μανία τους για εξουσία, τις «λαμογιές» τους και ευχόμενος στον κόσμο να αντέξει τα δεινά του περνάει.

Ακολούθησε η παρέλαση των 16 πληρωμάτων των αρμάτων, με παρουσιαστή τον Τριαντάφυλλο Σωτηρόπουλο. Μεταξύ των επισήμων που παρακολούθησαν την καρναβαλική παρέλαση και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος απάντησε στο σχόλιο του παρουσιαστή, ότι το καρναβάλι της πόλης του έχει ιστορία έξι χρόνων ενώ της Μεσσήνης 158, πως το Νησιώτικο Καρναβάλι είναι το πρώτο στη Μεσσηνία και όλα τα υπόλοιπα το ακολουθούν. Παρά τη βροχή, το 158ο Καρναβάλι της Μεσσήνης ολοκληρώθηκε με συναυλία στην πλατεία της πόλης με τους VEGAS.
Στ.Μ.