Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 21:46

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» από το νέο "παιδί" του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» από το νέο "παιδί" του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου

ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ – ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Με συγκίνηση και υπερηφάνεια η οικογένεια του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου θα δει το τρίτο της παιδί, την Παιδική Σκηνή, να κάνει την Παρασκευή τα πρώτα του βήματα επάνω στο θεατρικό σανίδι. Η Παιδική Σκηνή ξεκινάει την πορεία της με τον «Παπουτσωμένο Γάτο», του Σαρλ Περώ, σε διασκευή του Αλεξέι Μιρόντσικοβ και σε σκηνοθεσία της Αναστασίας Λεντούδη. Η πρώτη παραγωγή της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ είναι αφιερωμένη στα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα οποία θα μπορούν να την παρακολουθήσουν με ελεύθερη είσοδο, ενώ θα γίνεται και μετάφραση στη νοηματική γλώσσα. Ταυτόχρονα, η εκστρατεία του ΜΕΘ για την εξασφάλιση της πρόσβασης στο αμφιθέατρο του Κάστρου των ατόμων με ειδικές ανάγκες συνεχίζεται με τη συλλογή υπογραφών…

«Είναι πραγματικά μια ιστορική στιγμή για το ΜΕΘ», ανέφερε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου, Γιώργος Παντελόπουλος, τονίζοντας ότι η ίδρυση της Παιδικής Σκηνής, μετά την Κεντρική Σκηνή και μετά τη Μικρή Σκηνή, ήταν ένα όνειρο και μια αναγκαιότητα που την Παρασκευή γίνεται πραγματικότητα.

«Ο Παπουτσωμένος Γάτος» απευθύνεται όχι μόνο στο παιδικό κοινό και θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής της Καλαμάτας το ερχόμενο και το μεθεπόμενο Παρασκευο-Σαββατο-Κύριακο. Τις Παρασκευές η αυλαία θα ανοίγει στις εφτά το απόγευμα, τα Σάββατα στις έξι το απόγευμα και τις Κυριακές στις 12 το μεσημέρι και στις έξι το απόγευμα.

Ο πρόεδρος Γιώργος Παντελόπουλος τόνισε ότι η Παιδική Σκηνή δεν είναι μια φωτοβολίδα του ΜΕΘ αλλά μια σκηνή που θα στεριώσει γιατί στήθηκε με δυσκολίες οι οποίες ενίσχυσαν την οικογένεια του Μεσσηνιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου με μεγαλύτερη δύναμη, αγάπη και ομόνοια.

Έδωσε ένα μεγάλο μπράβο στους συντελεστές της παραγωγής του «Παπουτσωμένου Γάτου», η οποία μαζί με τον «Γυάλινο Κόσμο» και το «Δεν Είμαι Εγώ», που προηγήθηκαν, αποτελούν κατά κάποιο τρόπο τους προπομπούς για τη μεγάλη καλοκαιρινή παραγωγή, την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή.

Τέλος, σε ό,τι αφορά την εκστρατεία για τη δημιουργία πρόσβασης των ατόμων με ειδικές ανάγκες στο αμφιθέατρο του Κάστρου, ο Γιώργος Παντελόπουλος ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα ξεκινάει η συλλογή υπογραφών, υπέρ του συγκεκριμένου αιτήματος, από συλλόγους, φορείς και άλλες ομάδες πολιτών ενώ ήδη έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 2.500 υπογραφές από μεμονωμένα άτομα.

Η σκηνοθέτρια της παράστασης, Αναστασία Λεντούδη, σημείωσε ότι η ίδρυση της Παιδικής Σκηνής του ΜΕΘ είναι ένα σημαντικό βήμα και ευχαρίστησε θερμά τους συντελεστές της παράστασης «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», υπογραμμίζοντας ότι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στις πρόβες. Σε ό,τι αφορά το έργο σημείωσε ότι πρόκειται για ένα λαϊκό παραμύθι που αναφέρεται στην αγάπη, τη φιλία και τον έρωτα, ότι η παράσταση θα έχει κωμικά στοιχεία και διαδραστικές σκηνές ώστε τα παιδιά που θα την παρακολουθήσουν να συγκρατήσουν τα μηνύματά της.

Ο Βασίλης Στεφανόπουλος, ο οποίος υποδύεται τον «Παπουτσωμένο Γάτο», διαβεβαίωσε ότι το έργο θα το θαυμάσουν τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι που θα το παρακολουθήσουν, ενώ αναφέρθηκε και στο «ασίγαστο πάθος» της σκηνοθέτριας. Η Βασιλική Σεβαστέλη, που υποδύεται την πριγκίπισσα, παρουσίασε το πρόγραμμα των παραστάσεων, ενώ ο Παύλος Κλάδης, που υποδύεται τον Βασιλιά, τόνισε ότι πρόκειται για ένα μαγικό έργο και για μια μαγική παράσταση.
Στ.Μ.