Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 03:03

Στο λιμάνι της Καλαμάτας το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα

Στο λιμάνι της Καλαμάτας το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΣΕΡΙΩΤΩΝ
Όλα τα καλούδια της Μάνης θα λάμψουν από σήμερα το απόγευμα μέχρι τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου θα πραγματοποιηθεί το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα, του Συνδέσμου Τσεριωτών Αττικής «Ο Ευαγγελισμός».

Τα εγκαίνια αυτού του φεστιβάλ γεύσεων και πολιτισμού θα γίνουν στις 08:30 το βράδυ και αμέσως μετά ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τα 35 περίπτερα με τα βιολογικά και παραδοσιακά προϊόντα της μανιάτικης γης.
Για το 7ο Μανιάτικο Πανόραμα έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τσεριωτών, Γιώργος Βενιζελέας, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Μάνης, Αθηνά Ξανθάκη και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς, ο οποίος εισέπραξε θερμές ευχαριστίες για τη ισχυρή υποστήριξη αυτής της διοργάνωσης.
Ο αντιπεφερειάρχης τόνισε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική εκδήλωση, που συνδέει την προβολή του πολιτισμού της Μάνης και των εκλεκτών αγροτικών της προϊόντων.
Ο κ. Βενιζελέας σημείωσε ότι το Μανιάτικο Πανόραμα ξεκίνησε δειλά πριν από 14 χρόνια και τώρα πλέον με μεγάλη εμπειρία και γνώση προβάλλει τη Μάνη, τους ανθρώπους της και τη δημιουργικότητά τους.
Όπως ανέφερε, το Καλαματιανό κοινό θα έχει την ευκαιρία να γευτεί και να προμηθευτεί γεύσεις του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, όπως: εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, ελιές, πάστα ελιάς, κάπαρη, κρασί, τσίπουρο, πετιμέζι, μέλι, βασιλικό πολτό, κεραλοιφή, πρόπολη, φυσικό κερί, γύρη, παστέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, σταφίδα και γλυκίσματα, αρωματικά βότανα, παξιμάδια, χωριάτικο λουκάνικο και σύγκλινο (παστό), βαλσάμικο, σαπούνια, καθώς και άλλα αγρο-κτηνοτροφικά εκλεκτά προϊόντα από τα περίπτερα των εκθετών.
Επίσης θα υπάρχουν περίπτερα με βιβλία, DVD και CD, κοσμήματα, συστήματα ασφαλείας & τηλεπικοινωνιών.
Από την πλευρά της η Αθηνά Ξανθάκη αναφέρθηκε στο διαγωνισμό μανιάτικης μαγειρικής που διοργανώνουν τα μέλη του Συλλόγου της, ενώ απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους Καλαματιανούς και τους επισκέπτες της πόλης να επισκεφθούν το Μανιάτικο Πανόραμα.
Επισημαίνεται ακόμη ότι το Μανιάτικο Πανόραμα θα πλαισιωθεί από σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ η λειτουργία του θα διαρκεί από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις έντεκα το βράδυ.
Στ.Μ.