Τρίτη, 24 Απριλίου 2018 23:30

Η ιστορία του Ορειβατικού Συλλόγου και η γοητεία του βουνού στο κινηματογραφικό πανί

ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Προβολές από αναβάσεις, εξορμήσεις στα βουνά και άλλες δραστηριότητές του ξεκινάει ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, σκοπεύοντας με αυτές τις εκδηλώσεις αφενός να τονώσει περισσότερο τις σχέσεις των μελών του και αφετέρου να ανασύρει στη μνήμη για τους παλιότερους και να δείξει στους νεότερους πανέμορφες στιγμές στα μονοπάτια, τα φαράγγια, τις κορφές, τις “γιδόστρατες”. Η πρώτη προβολή θα γίνει στα γραφεία του Συλλόγου, στο Ανατολικό Κέντρο, την  Παρασκευή 27 Απρίλη…

Ειδικότερα ο Ορειβατικός Σύλλογος σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του: “Ένας νέος κύκλος δραστηριοτήτων – εκδηλώσεων ξεκινά αυτή την εβδομάδα με την προβολή της ταινίας: «… στα μονοπάτια του ουρανού». Οι εκδηλώσεις αφορούν την προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ με ορειβατικό περιεχόμενο και ιδιαίτερα περιεχόμενο που σχετίζεται με την πλούσια δράση και ιστορία του συλλόγου. Στόχος μας είναι, παράλληλα με την σταδιακή ανακαίνιση των γραφείων μας, μέσα από ένα πρόγραμμα προβολών να έρθουμε σε επαφή με την ιστορία  της ορειβασίας, να γνωρίσουμε καλύτερα τις άπειρες εκφάνσεις και μορφές που αυτή παίρνει, να ενημερωθούμε για τις τελευταίες εξελίξεις και προκλήσεις της εποχής μας. Μέσα από τις προβολές θα ξαναζήσουμε οι παλιότεροι και θα γνωρίσουν τα νεώτερα μέλη μας μερικές από τις σημαντικότερες στιγμές του συλλόγου.

Σε αυτό το πλαίσιο οι προβολές ξεκινάνε την ερχόμενη Παρασκευή στις 9:30 με την ταινία «… στα μονοπάτια του ουρανού». Πρόκειται για μια ταινία – ντοκιμαντέρ που έχει δημιουργηθεί από τον σύλλογο (κάμερα: Αλοίμονος Μ., μοντάζ – σκηνοθεσία: Φύκιρης Κ.) και αφορά το ταξίδι 3 μελών του συλλόγου, 10 χρόνια πριν, στο μακρινό Νεπάλ, το τρέκινγκ εως τη βάση του Έβερεστ, και την ανάβαση στα 6189 μέτρα στην κορυφή του Island Peak.
Η προβολή ταινιών – ντοκιμαντέρ γίνεται μετά την προσφορά – χορηγία της πολύ καλής ποιότητας οπτικοακουστικού συστήματος από το μέλος του συλλόγου αλλά και μέλος του Δ.Σ. Ηλία Γιαννακόπουλου”.