Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 15:27

Φονικό στο “Νηπιαγωγείο”...

Καλλιρρόη Βελέντζα, Ευάγγελος Πετρόπουλος, Ελένη Ευταξοπούλου Καλλιρρόη Βελέντζα, Ευάγγελος Πετρόπουλος, Ελένη Ευταξοπούλου

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ “ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ” 
Η απόπειρα μιας συγγραφέα να γράψει ένα βιβλίο για ένα φονικό που έγινε στη Θεσσαλονίκη, είναι η υπόθεση του νέου έργου που ανεβάζει η ομάδα Re-Act. Μόνο που, απ’ ότι φαίνεται, η συγγραφέας, μπλέχτηκε ανάμεσα στην αντικειμενικότητα και τα συναισθήματά της, όπως αυτά εκδηλώθηκαν στις συνομιλίες της με τους μάρτυρες της υπόθεσης του φονικού. Είναι το έργο “Λιωμένο Βούτυρο” του Σάκη Σερέφα, που θα παρουσιάζεται στο Θέατρο Νηπιαγωγείο, στην οδό Λαιίκων, από το Σάββατο 28 Απρίλη και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι τις 27 Μάη. Η σκηνοθεσία είναι της Καλλιρρόης Βελέντζα, η οποία παίζει επίσης μαζί με την Ελένη Ευταξοπούλου και τον Ευάγγελο Πετρόπουλο, που το μεσημέρι έδωσαν συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση της παράστασης, η οποία και πάλι θα γίνεται με ελεύθερη είσοδο και το κοινό στο τέλος θα καταβάλει το ποσό που το ίδιο θα κρίνει...

“Είναι ένα έργο που έχει τρομερή αμεσότητα, πολύ αληθινούς χαρακτήρες, έχει βάθος, έχει φιλοσοφία, έχει ένα στοιχείο που με ενδιαφέρει πάρα πολύ, την παραγωγική διαδικασία του δημιουργού. Και έχει και πάρα πολύ χιούμορ, ένα μυστήριο μαύρο χιούμορ που σε κρατάει από την αρχή ως το τέλος. Έχει και μυστήριο”. Έτσι περιέγραψε το έργο η Καλλιρρόη Βελέντζα, που θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στον συγγραφέα Σάκη Σερέφα “που μας εμπιστεύτηκε το κείμενο, ήταν πάρα πολύ ανοιχτός και πολύ καλός μαζί μας, πολύ ανθρώπινος”.

Τη συγγραφέα υποδύεται η Ελένη Ευταξοπούλου, που κατά τη συνέντευξη Τύπου αποκάλυψε πώς, εξετάζοντας τους μάρτυρες για τη συγγραφή του βιβλίου, μπλέχτηκε και η ίδια συναισθηματικά με την υπόθεση και τελικά μπήκε στο χαρακτήρα του θύτη και του θύματος και προσπάθησε να καταλάβει τι ακριβώς οδήγησε στο φόνο της γυναίκας από τον αρραβωνιαστικό της.

Ο Ευάγγελος Πετρόπουλος έχει το ρόλο του θύτη αλλά και ορισμένων μαρτύρων και όπως σημείωσε το έργο περιέχει “πολλά κωμικά και δραματικά στοιχεία, ευαισθητοποιεί, προβληματίζει και είναι πολύ ευχάριστο να το παρακολουθήσει κάποιος”.

Σε ό,τι αφορά το ότι και στη συγκεκριμένη παράσταση,  όπως και στην προηγούμενη “Δυναμικά από την Καλαμάτα”, δεν θα υπάρχει εισιτήριο αλλά ο θεατής στο τέλος θα προσφέρει ελεύθερα τη συνεισφορά του, η Καλλιρρόη Βελέντζα (που στο έργο υποδύεται ορισμένους μάρτυρες) σημείωσε ότι “η ελεύθερη συνεισφορά έχει λειτουργήσει πάρα πολύ καλά. Επέτρεψε σε πάρα πολύ κόσμο να έρθει και να δει θέατρο, ανεξάρτητα από την οικονομική και κοινωνική του κατάσταση. Κυρίως όμως λειτούργησε πάρα πολύ καλά από την άποψη της συνομιλίας με το κοινό και της αξιολόγησης. Είδα πραγματικά τη γνώμη του κοινού για τη δουλειά μας. Αυτό είναι πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, να καταφέρουμε δηλαδή να συνομιλήσουμε και να μεταδώσουμε εμείς στο κοινό και το κοινό σε εμάς ό,τι μας αφορά επάνω στην τέχνη”.
Στ.Μ.