Τετάρτη, 09 Μαϊος 2018 19:56

Ενημέρωση στους στρατιώτες για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

Ενημέρωση στους στρατιώτες για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών

9ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Ως εθελοντές για τη δωρεά μυελού των οστών γράφτηκαν 35 στρατιώτες του 9ου Συντάγματος Πεζικού, ύστερα από ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο από το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας “Αρχέγονο Κύτταρο Καλαμάτας”, με ομιλητή τον διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου, Ιωάννη Αδαμόπουλο…

Σε ανακοίνωση του Συλλόγου περιγράφεται με θερμά λόγια το ενδιαφέρον και η ανταπόκριση των στρατιωτών και ειδικότερα σημειώνονται τα εξής: “Στο 9ο Σύνταγμα Πεζικού οι στρατιώτες μας εκπαιδεύονται με το καλύτερο δυνατό τρόπο για να υπερασπιστούν την Πατρίδα μας όταν και άμα χρειαστεί.

Ο Διοικητής του Συντάγματος Συνταγματάρχης Πεζικού Κολέζας Αναστάσιος και τα στελέχη της Μονάδος εκτός από το έργο της εκπαίδευσης προσπαθούν να μεταλαμπαδεύσουν στους στρατιώτες και την ιδέα του εθελοντισμού αποδεικνύοντας στη πράξη ότι ο εθελοντισμός δεν είναι πυροτέχνημα αλλά απαιτεί μια συνεχή προσπάθεια.

Για 4η φορά το 2018 και 8η συνολικά φορά σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών Καλαμάτας «Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος» οι στρατιώτες ενημερώθηκαν από το Διευθυντή του Αιματολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Καλαμάτας Αδαμόπουλο Ιωάννη για τη δωρεά μυελού των οστών.

Παρά τα όσα καταμαρτυρούν στη νεολαία για αδιαφορία και «ωχαδερφισμό» οι στρατεύσιμοι με το εθελοντικό τους φρόνημα απέδειξαν ότι η Ελλάδα διαθέτει νεολαία με συνείδηση και διάθεση για προσφορά. Ευοίωνο μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βασίζεται στους νέους της.

Δεν είμαστε «ένας » αλλά «ένας ανάμεσα σε πολλούς». Όταν κάποιος δίνει μόνο για τον εαυτό του στο τέλος δεν έχει κανένας.

Η δωρεά μυελού των οστών αποτελεί την ύψιστη στιγμή αλτρουισμού και ανθρωπιάς της ανθρώπινης ύπαρξης.

Μετά την ενημερωτική ομιλία 35 στρατιώτες γράφτηκαν στη Ελληνική και στη παγκόσμια δεξαμενή εθελοντών δοτών μυελού των οστών.

Μπορεί η προσπάθεια του Διοικητή και των αξιωματικών του 9ου Συντάγματος Πεζικού να είναι μια σταγόνα στον ωκεανό αλλά ο ωκεανός θα ήταν μικρότερος χωρίς αυτή τη σταγόνα.

Πολύτιμος αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια οι εθελόντριες αδελφές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού”.